Bölge

Kastamonu Neyi Meşhur? En Sevilen Kastamonu Yemekleri

Kendine has güzellikleri, yapısıyla dikkat çeken şehir Kastamonu’da ne yenir? Kastamonu neyi meşhur? Gelin birlikte lezzetli yemekleriyle yanıt verelim.

Abone Ol

Karadeniz’in yüzölçümü olarak en büyük şehirleri arasında yer alan Kastamonu farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Yerel ve yabancı turistleriyle yıl içerisinde ziyaret edilen şehirde elbette yemek yemeden gitmek olmaz. Peki Kastamonu’da ne yenmeli? Kastamonu neyi meşhur?

Kuyu Kebabı

Ülkemiz söz konusu olur da kebapsız olur mu? Kastamonu meşhur yemekleri arasında Kuyu Kebabı yer alıyor. Taşköprü Kebabı olarak da adlandırılan bu yemekte özel olarak süt kuzuları kullanılıyor. Eti seviyorsanız, mutlaka yemelisiniz.

Banduma

Bölgeye göre Banduma, Islama ve Sinop’ta Tirit olarak bilinen bir lezzet! Özel günlerin, düğün ve derneklerin vazgeçilmezi olduğunu söyleyebiliriz. Yufkaların tavuk suyunda ıslatılması, üzerine ceviz ve tavuk eti tiftiklenmesi ile elde ediliyor. İsteğe göre yağ da ekstra kullanılıyor.

Ekşili Pilav

Türkiye’de pilavın her türlüsünü yiyebilirsiniz, Kastamonu’da da Ekşili Pilav yemeden şehirden ayrılmayın. Adından da anlaşılacağı üzere ekşi tadıyla deneyenleri kendine hayran bırakıyor. Yapan kişiye göre içerisine asma yaprağı, ısırgan otu ya da ebe gümeci bile konuluyor.

Oğmaç Çorbası

Adından da anlaşılacağı üzere Ovmaç çorbasının yöresel olarak yorumlandığı bir lezzetle karşı karşıyayız. Hamurun küçük şekillendirilmesiyle elde edilen bu çorba sofranızda başlangıç için güzel bir öneri oluyor. Kastamonu’nun meşhur yemekleri ile tanışmak istiyorsanız şans vermelisiniz.

Kızılcık Çorbası

Karadeniz’de bolca yetişen kızılcık, çorba ile şifalanarak tüketilmek üzere sofralarda yerini alıyor. Sarımsağıyla ve özel sosuyla Kızılcık çorbası kış döneminde bol bol tüketiliyor. Şifa deposu olarak görülen bu çorba Kastamonu çorbası olarak da biliniyor.

Cırık Tatlısı

Kastamonu’nun neyi meşhur, ne yenmeli sorusuna tatlısız yanıt vermek olmaz! Bayramlarda, düğünlerde özel olarak hazırlanan bir tariftir. Cırık tatlısı hamurun birden kez kızartılmasıyla elde ediliyor. Üzerine soğuk şerbet dökülerek son hali elde ediliyor.

İncir Dolması

Farklı lezzetlere yol almak, şehirden ayrılmadan yöresel Kastamonu yemekleri denemek isteyenler için İncir dolması son önerilerimiz arasında yer alıyor. Kuru incirlerin içinin açılıp doldurulmasıyla İncir dolması yapılıyor. Cevizli, incirli bu tadı unutamayacaksınız!

Karadeniz turu yaparken ya da özel olarak uğrayacağınız Kastamonu’da ne yenir, Kastamonu neyi meşhur konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Bildiğiniz farklı tarifleri yorumlarda paylaşır mısınız? Çevreniz ile bu listeyi paylaşmayı unutmayın!

Ayrıca, isterseniz Sinop'un Neyi Meşhur? En Sevilen Sinop Yemekleri yazımıza da göz atabilirsiniz.