Gündem

Katilleri Öven Discord Grupları için Bakan Uraloğlu’ndan Açıklama: Discord Kapatılacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; kadın katillerini öven, aşağılan ve şantaj eden Discord grupları için açıklama geldi. Discord kapatılıyor mu?

Abone Ol

Mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması olarak kullanılan Discord, kötü amaçlı bireyler tarafından kullanılıyor. En son Semih Çelik tarafından işlenen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetinden sonra Discord grupları ifşalanmaya başladı.

Bebek ve Kız Çocuklarının Cinsel İçerikli Görüntüleri Paylaşılıyor!

‘İncel’ olarak adlandırılan ve kendini bu grupta gören erkekler tarafından gruplar oluşturuluyor. Discord grupları içinde kadın cinayeti işleyen erkekler övülüp idol olarak alınırken, gizli çekilen kadın cinsel içerikli videoları da yayınlanıyor.

Semih Çelik’in de ‘incel’ adı verilen bir grupta yer almasıyla birlikte ortaya çıkan bu skandal oldukça geniş yankı yaptı. Çelik’in gruplarda 7 yaşındaki kız kardeşini uygunsuz görüntüleriyle grupta paylaşacağı mesajı da ortaya çıktı!

Yetişkin kadınların etek altı görüntüleri kadar küçük kız çocukları ve bebek pornolarının döndüğü Discord grupları ve Telegram grupları tepki çekmeye başladı. Bakan Uraloğlu Discord kapatılacak mı sorusuna açıklamalarıyla değindi.

Discord Kapatılacak mı? Cinsel ve Saldırgan İçerikli Gruplar için Discord Kapatılıyor mu?

En son bir kız çocuğunun bu tarz bir grup tarafından tehdit edildiği ortaya çıkmıştı. Gruptaki yaşı reşit bile olmayan ‘çocuklar’ tarafından tehdit ve şantaj yapıldığı tespit edildi.

Bakan Ali Yerlikaya durum hakkında söz konusu videoların kurgu olduğu ve bu paylaşımları yapan kişilerin tek tek tutuklanacağı yönünde açıklaması oldu.

Bugün ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ‘Discord kapatılacak mı?’ sorusu için açıklama yaptı. Bakan, yasakçı zihniyetle değil, gerekliliklerin yerine getirilmesi ile erişim engeli konusunda istişare edildiğini belirtti. Discord kapatılacak yönünde bir karar bulunmuyor.

Telegram ve Discord İncel Grupları Nedir? İncel Ne Demek?

Semih Çelik’in ‘incel’ grupta yer alması ve bu grupların normal dışı hareket etmesi 81 ilde geniş çaplı incelemeye neden oldu. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber ekipleri tarafından ‘incel’ grupları araştırılıyor.

Peki incel grupları nedir, incel ne demek? İncel kelimesi ‘Involuntary Celibacy’ kelimesinden gelmektedir. Direkt karşılığı ‘istemsiz bekar’ olarak adlandırılmaktadır. İnceller erkeklerden oluşmuş olup; kadınları aşağılayan, başarısızlıkları tamamen kadınlara atfeden bir yapıya sahiptir.

İncel terörü olarak da toplumda yer alan bu kavramda bireyler; topluma, insana karşı yüksek öfke barındırıyor ve şiddet içeriyor. Karşı cins ile iletişim kuramayan ya da istediği ilişkiyi bulamayan erkekler ‘incel’ olarak adlandırılıyor.

Kadınlara karşı ciddi bir öfke ve kin besledikleri için inceller toplumda kadına zarar vermiş katilleri de kendilerine idol olarak görüyor.