Bölge

Kırıkkale’nin En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Kırıkkale’nin En Güzel Köyleri

Kırıkkale gezi rotası oluşturmak isteyenler için en güzel köylerini sıraladık. İşte, Kırıkkale'nin en güzel köyleri listesi!

Abone Ol

Kırıkkale’nin en güzel köyü olarak nitelendirebileceğiniz birçok köy vardır. Ancak bazı köyler hem doğal güzellikleri hem de manzaralarıyla büyüler.

Kırıkkale'de yaşayan bütün herkes, en güzel köy benim köyüm demelidir. Çünkü ilin birçok köyü vardır ve bu köyler doğal görünümleri ile farklı manzaralar oluşturur. En güzel Kırıkkale’nin köyü hangisidir ve nasıldır merak ediyorsanız, bilgi için bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

Muazzam Görüntüsüyle Görmeye Değer 6 Kırıkkale’nin En Güzel Köyü

Kırıkkale ilçeleri ve köyleri ile görülmeye değer illerimizden biridir. Özellikle kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri, bu ilin keşfedilmesi noktasında önemlidir. En güzel Kırıkkale köyü ve köyleri hâlen keşfedilmeyi beklemektedir. İşte, Kırıkkale'nin gezmeye doyamayacağınız 6 köyü;

1 – Oba Köy

Kırıkkale’nin en güzel köyü olarak Oba köy gösterilebilir. Ankara'ya geliş yönünde yer alan bu köy, yeşil vadisi ile dikkat çeker.

2 – Hasandede Köyü

Kırıkkale’nin köyleri ve tarihi oldukça çeşitlidir. Özellikle Anadolu'da bulunan çok renkli inanç modelinin en önemli parçası Hasandede’dir. Herkes tarafından mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

3 – Ceritkale Köyü

Kaya mezarları ile ünlü olan Ceritkale köyünü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kırıkkale’nin en güzel köyü olarak, yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ziyaret ettiği yerler arasındadır.

4 – Kırıkkale’nin En Güzel Köyü| Koçubaba Köyü

İnanç turizmi için kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında, Koçubaba cami ve türbesi bulunur. Bu türbe 15. yüzyılda yapılmıştır. Koçubaba köyünde bulunur.

5 – Haydar Sultan Köyü

Kırıkkale’nin tarihi yerleri kapsamında Haydar Hasan türbesi yer alır. Bu yer Haydar Sultan köyüne 500 metre kadar uzaklıkta bulunmaktadır. Türbede su soğuk olmasına karşın sürekli şekilde kaynayan bir kuyu bulunur.

6 - Bedesten Köyü

Sakin ve huzurlu bir yer arıyorsanız, Bedesten köyü tam size göre... Köyün sahip olduğu coğrafya ve tüm doğal güzellikleri ile şehrin karmaşasından uzaklaşabilirsiniz.

Kırıkkale’de Gezilecek 10 Yer

Kırıkkale’de gezilecek yerler sayı bakımından oldukça fazladır. Ancak Kırıkkale merkez gezilecek yerler yapıları ve görünümleri ile büyüler. Bu yerler;

  • Kırıkkale Nur Camii
  • Çeşnigir Köprüsü
  • Karaahmet Tabiat Parkı
  • Ballı Baba Türbesi
  • Dinek Dağı
  • Sulu Mağara
  • Balışeyh Lavanta Vadisi
  • Taş Mektep
  • Macera Parkı
  • Hasandede Peribacaları

Kırıkkale’nin Neyi Meşhur?

Kırıkkale'nin gavurgası, Kılıçlar soğanı, yoğurtlu tarhanası, delice tuzu ve Sulakyurt tavası meşhurdur.