Tarih meraklıları ve doğa severler için ünlü bir bölge olan Kırşehir, birbirinden güzel köylere sahiptir. Her köyün kendisine ait eşsiz özellikleri bulunur. Sizde Kırşehir'in köylerini gezerek, en güzel Kırşehir köyü hangisi deneyimleyebilirsiniz!

Kırşehir Köy İsimleri: Hayran Bırakan 7 Kırşehir’in En Güzel Köyü!

Kırşehir merkeze bağlı köyler ve ilçedeki köyler merak konusu... Doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle ünlenen 7 Kırşehir’in en güzel köyü;

1 – Çağırkan Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (6)

Kaman beldesine bağlı olan Çağırkan köyü, şehrin en ünlü köyüdür. Japon bahçesi, arkeoloji müzesi ve dikkat çeken yerleri bulunur. Hem bu özelliklerden dolayı hem de köyün gelişmiş yapısı, pek çok yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

2 – Kırşehir’in En Güzel Köyü | Taburoğlu Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (5)

Şehrin tarihi yapısını ve doğal havasını en iyi şekilde yansıtan Taburoğlu köyü, merkeze 35 kilometre uzaklıktadır. Köyde Üç Ayak Kilisesi bulunmaktadır. Bu kilise, Hristiyanlar için oldukça önemlidir.

3 – Seyfe Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (4)

Aynı ada sahip bir gölü içinde barındıran Seyfe köyü, 1080 m yükseklikte yer alır. Seyfe gölünde; yüzlerce kuş türü ve yaban ördeği, 320 bin flamingo bulunması sebebiyle oldukça ünlüdür. Doğa fotoğrafçıları için muazzam bir göl olmaktadır.

4 – Avcı Köyü

Kırşehir’in en güzel köyü olarak sayılan Avcı köyü, şifalı olduğu düşünülen Avcı İçmecisi’ne sahiptir. Bu doğal köy, ormanlar ve tatlı su kaynakları ile çevrilidir. Köye hem yerelden hem de ülkenin farklı yerlerinden ziyaretçiler gelir.

5 – Altınyazı Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Antik Roma döneminden kalıntılara sahiptir. Osmanlı döneminde sıklıkla kullanılan bu köyde; Altınyazı kilisesi, yeraltı şehirleri ve Altınyazı camisi gibi sanat eserleri vardır.

6 – Kızıldağ Yeniyapan Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Görüntüsüyle beğenilen bu köy, şehrin en büyük köyüdür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

7 – Kurugöl Köyü

Kirsehirin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Doğal piknik yerleri ve mesire alanlarına sahip Kurugöl, Kırşehir’in en güzel köyü listesindedir. Ziyaretçilerine daha fazla doğayla iç içe olabilecekleri bir yaşam sunar.

Kırşehir İlçeleri ve Köyleri Güzel mi?

Merkezde ve ilçelerde en güzel Kırşehir’in köyü olarak nitelendirilebilen seçenekler oldukça fazladır. Şehrin sahip olduğu her bir bölge, tabiatıyla ve tarih kokan eserleri ile herkesi büyülemektedir.

Kırşehir’in Kaç Köyü Var?

Her yıl pek çok turisti ağırlayan Kırşehir'in, 252 köyü bulunur. Bu köylülere ulaşım ise oldukça kolaydır.

Kırşehir’in Gezilecek Yerleri ve Yemekleri

Kuş cenneti, yeraltı şehri, medreseleri, müzeleri ve doğal tabiat parklarıyla Kırşehir’in sayısız gezilecek yeri var! Şehrin en ünlü yemeği ise, ayran çorbasıdır.