Asayiş

Malatya'da Askeri Araç ve Otomobil Çarpıştı: 8 Yaralı

Malatya-Sivas karayolu üzerinde dün akşam saatlerinde bir askeri araç ile otomobilin karıştığı kaza meydana geldi. Yaralılar var.

Abone Ol

Malatya-Sivas karayolu üzerinde dün akşam saatlerinde bir askeri araç ile otomobilin karıştığı kaza meydana geldi. Saat 22.30 sıralarında Kendirli Mahallesi yakınlarında yaşanan kazada, jandarma personelini taşıyan 44 JAA 219 plakalı askeri araç ile 58 AAB 674 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı.

Kazada Sivil ve Askerler Yaralandı

Kaza sonucunda askeri araçta bulunan 5 asker ve otomobildeki 3 sivil olmak üzere toplamda 8 kişi yaralandı. Olay yerine hızla polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından, kazazedeler Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Trafik Kısmen Açıldı, Vali Açıklama Yaptı

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Malatya-Sivas karayolu, araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından kontrollü bir şekilde tekrar ulaşıma açıldı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

"Görevden dönen jandarma aracı ile bir sivil aracın çarpışması sonucunda 5’i jandarma personeli olmak üzere 8 kişi yaralanmıştır. Yaralılar hızla hastanelere ulaştırılmış ve tedavilerine başlanmıştır"

ifadelerini kullandı. Kazanın ardından yol güvenliği sağlanarak bölgedeki trafik normal akışına döndü.