Eskişehir Milletvekili'nin "Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım" ifadesine dikkat çeken Dr. Vural, "Seçimden önce derin görüş ayrılıkları varsa, neden aday adayı oldunuz? Seçim öncesi beklentiniz neydi? Seçim bitince görüş ayrılığınız nasıl zuhur etti?" sorularını gündeme getirdi.
İstişare Süreci Eleştirisi ve Şahsi Tercihler
Milletvekilinin parti içi istişare sürecinin sağlıklı işlememesi gerekçesine değinen Dr. Vural, "İttifak tercihinizin parti nezdinde kabul olmaması mı sağlıksız istişare? Parti organlarının kararlarına rağmen şahsi tercihinizin esas alınmaması sağlıksız mıdır?" sorularını yöneltti.
Halka Verilen Sözler ve Tutarsızlıklar
Dr. Vural, "Eskişehir'de İYİ Parti'den aday oldunuz ve siyasal duruşu ifade ederek oy aldınız. Görüş ayrılığınız varsa Eskişehirlilere doğru fikirlerinizi iletmemişsiniz demektir. 5 Ekim'de de Eskişehir Belediye Başkan adayı tanıtımına katıldınız ve 'İYİ'ler her zaman kazanır' dediniz. Temsil ettiğiniz Eskişehirlilere doğruyu söylemediğiniz için milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?" şeklinde konuştu.
Seçimin Ardından Gelen Görüş Ayrılıkları
Dr. Vural, seçim sonucunun ve sonrasında yaşanan görüş ayrılıklarının sebeplerini sorgulayarak, "Seçim bittiğinden bu yana yaşanan derin görüş ayrılığının sebebi nedir? Siyasal sonuçtan mı kaynaklıdır?" diye sordu.
Halkın Güvenini Sarsan Tutumlar
Dr. Oktay Vural, milletvekili veya belediye başkanlarının, halkın karşısına çıkıp oy istedikleri partiden ayrılmalarının halkın tercihini saptırmasına dikkat çekerek, "Halkı temsile güven zedelenmiyor mu?" diye vurguladı.