Bölge

Ordu'nun En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Ordunun En Güzel Köyleri

Ordu'nun en güzel köyü gezerek doyamayacağınız doğal güzelliklere sahip. İşte, tarihi, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla Ordu’nun en güzel köyleri!

Abone Ol

En güzel Ordu Köyü olarak nitelendirilebileceğiniz onlarca köy vardır. Özellikle bazı köyler kendine has özellikleri ile görenleri büyülemeye devam ediyor. İşte, gezdiğinizde hayran kalacağınız ve bir daha gelmek isteyeceğiniz o köyler!

Ordu Köy İsimleri: Ordu'nun En Güzel Köyü

Ordu’nun güzel köyleri arasında hem merkezde hem de ilçelerde bulunan köyler yer alıyor. Özellikle bu köyler bulundukları coğrafya bakımından temiz ve huzurlu bir havaya sahip. Bu yönlerinin yanı sıra görenleri kendine hayran bırakmaları da köylerin beğenisini artırıyor. Ordu'nun en dikkat çeken köyleri ise şöyle;

1 - Karacaömer Köyü

Altın orda ilçesinde yer alan Karacaömer köyü doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Köyün sahip olduğu tarih, popüleritesini artırıyor.

2 – Sarıyar Köyü

Köy, Aybastı ilçesine bağlı. İlçe merkezine 11 km uzaklıkta bulunuyor. Köyde bulunan Borta adındaki yayla, köyün en sevilen yerlerinden biri.

3 - Taşbaşı Köyü

Ordu merkez'e en yakın köylerden biridir. Boztepe eteklerinde yer alan köy, mimarisi ve tarihi ile önemli bir yere sahip.

4 – Yason Burnu Köyü

Ordu’nun en güzel köyü olarak, Ordu ve Perşembe arasında yer alan Yason Burnu Köyü gösteriliyor. Köy tam bir yarımada. Aynı zamanda su sporları içinde ideal bir yer.

5 - Topçam Köyü

Yaylaları ile ünlü olan Topçam köyü mutlaka gezecek yerler arasında. Özellikle Ordu'nun geleneksel kültürünü ve yayla kültürünü yakından takip etmek istiyorsanız, bu köye mutlaka uğrayın!

6 - Kabakdağı Köyü

Fatsa ilçesinde yer alan Kabakdağı köyü, mutfağı ile ünlü. Ayrıca organik tarımla beraber eko turizmi çalışması yapılan tek köydür.

7 - Cevizdere Köyü

Ordu Ünye’ye bağlı bir köydür. Cevizdere Vadisi’nde yer alan kaya mezarları, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

8 - Ordu'nun En Güzel Köyü Turnasuyu Köyü

Yazın kafa dinlemek için mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında Turansuyu Köyü yer alır. Huzur dolu atmosferi, çeşit çeşit sebze ve meyveleri ile tam bir tarım köyü.

9 - Çaytepe Köyü

Ordu ilinin Perşembe ilçesinde bulunan Çaytepe köyü, Yason Kilisesi’ne sahip. Bu kilise görülecek yerler arasında.

10 - Yalıköy Köyü

Ekmek ve köftesi ile ünlü olan Ordu’nun en güzel köyü şüphesiz Yalıköy’dür. Köy hem Karadeniz sahilinde yer alıyor hem de muhteşem bir doğaya sahip.

Ordu'nun Kaç Köyü Var?

Ordu'nun eski köy isimleri oldukça fazla. Ordu'nun toplam 483 mahallesi bulunmakta.

Ordu'nun İlçeleri: Ordu’nun En Güzel İlçesi

Yapılan araştırmalar sonucunda Ordu'nun en güzel ilçesi, Perşembe ilçesi olmuştur.