‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği’ adı altında Resmi Gazetede yeni bir duyuru gerçekleştirildi. Yeni kanun değişikliği yürürlüğe girdi. Bu gelişme borçlu olanları ilgilendiriyor!

Borcu olup ödemek zorunda olan ve başvuru yapmak isteyenler için resmi ödeme süreleri uzatıldı. Buna göre yeni düzenleme bazı şehirlerdeki borçluları özellikle ilgilendiriyor.

Kahramanmaraş Depreminden Etkilenen Şehirleri Kapsıyor

Daha önce yine aynı bakanlık tarafından yapılan değişikliğe göre; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki borçlular için ödeme tarihleri 30 Kasım’a kadar uzatılmıştı.

Yeni yayımlanan tebliğe göre bu illerde yaşayıp idarelere borcu olan bireylerin son ödeme tarihleri 28 Şubat 2025 Cuma olarak güncellendi.

Halihazırda yapılandırılmış borçların ödemeleri 31 Mart 2025 olarak uzarken resmi tatillerden ötürü tarihi 2 Nisan 2025 Çarşamba’ya kadar düzenlendiği belirtiliyor.

Borçların ikinci taksitleri ise 30 Nisan 2025 tarihine kadar dönemsel olarak ay ay ödeme yapılması planlanıyor.

Başvuru Yapan Fırsattan Yararlanacak

Resmi Gazetede Yayinlandi Borclarin Odeme Tarihleri Uzatildi (1)

Gelen değişiklik sadece başvuruda bulunan bireylere tanınacağı aktarılıyor. Bireyler var oldukları şehrin belediye, yatırım izleme başkanlığı ve diğer tüm alacaklı idarelere başvurması dahilinde ödemelerini erteleyebiliyor.