Başerdem yaptığı açıklamada, kendisine Suriye’nin Hama şehrinden, Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin neslinden gelen Şeyh Hüseyin Hamevi tarafından, Seyyid ve Şerif soyundan hassaten gönderilerek hediye edilen Saç-ı Şerif’in, artık Sivrihisar Ulu Camii’nde halkın ziyaretine açılacağını belirtti. Saç-ı Şerif’in özellikle kandil gecelerinde halkla buluşturulması planlanıyor.

Teslim Töreni Merasimle Gerçekleştirildi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Anadolu’daki ahşap direkli camiler arasında en büyük ve en eski olan Sivrihisar Ulu Camii’nde düzenlenen teslim töreni merasimle gerçekleştirildi. Törende Sivrihisar Müftüsü Mustafa Budak, İmam-Hatip Başaran Dinçer, Müezzin-Kayyım Kadir Ak ve çok sayıda cemaat hazır bulundu. Törene hem Sivrihisar halkı hem de birçok turist yoğun ilgi gösterdi.

“Büyük Onur ve Mutluluk Duyuyorum”

Bağışla ilgili duygularını paylaşan Başkan Başerdem, aziz memleketi Sivrihisar’ın ulu camisinde, artık Sakal-ı Şerif’in yanı sıra Saç-ı Şerif’in de bulunmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca Eskişehir’den farklı olarak, Sivrihisar’daki camilerde sadece Kadir Gecesi’nde değil, diğer dört kandil gecesinde de Sakal-ı Şerif’in ziyaret merasimlerinin senelerdir bir gelenek olarak sürdürüldüğünü hatırlattı.