Bölge

Sakarya’nın En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Sakarya’nın En Güzel Köyleri

Karadeniz ve Marmara bölgesinde olan sınırıyla Sakarya çeşitli doğal güzelliklere sahiptir. Sakarya'nın en güzel köyü ise gezmek isteyenler için bir fırsattır!

Abone Ol

Sakarya’nın en güzel köyü, temiz havas ve kusursuz güzellikleriyle dikkat çekmekte! Doğayla iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız, en güzel Sakarya köyü sizin için en doğru tercih.

Sakarya Köy İsimleri: Sakarya’nın En Güzel Köyü

Türkiye’de doğal güzellikleri ile ünlü Sakarya’nın güzel köyleri de benzersiz alanlara sahip! Bu köylerin kendine has özellikleri bölgeyi etkileyici hâlee getiriyor. İşte, ziyaret etmek isteyeceğiniz o köyler!

1 – Geyve Doğançay Köyü

Harika manzaralara sahip Doğançay, doğa fotoğrafçıları için ideal adres! Saymakla bitmeyen doğal güzelliklere sahip bu köyde özellikle tarihi su kemeri dikkat çekiyor.

2 – Akyazı Kuzuluk Köyü

Birbirinden güzel kaplıcaları ile ünlü olan Akyazı, Sakarya'nın en güzel köyü konumunda. Özellikle bu köy, doğa ile baş başa kalabilme fırsatı sunar. Sağlık turizmi açısından önemli olan köy, huzurlu bir ambiyansa sahip.

3 – Karasu Karakaya Köyü | Sakarya’nın En Güzel Köyü

Doğal güzelliklerinin yanında sahil şeridine yakın olmasıyla da öne çıkan Karakaya köyü, yeşil ve mavinin buluştuğu bir yer olmakta. Siz de doğa ve deniz tatilini bir arada yapmak istiyorsanız, bu köye kesinlikle uğramalısınız!

4 – Arifiye Kışlaçay Köyü

Sakarya’nın en güzel köyü olarak sayılan Kışlaçay, şirin ve küçük bir köydür. Yerel yaşam tarzını en güzel şekilde sunan bu köyün her köşesi ziyaretçileri büyülemekte!

5 – Taraklı Hacıyakup Köyü

Doğal oluşumlu güzellikleri ve tarih kokan köşeleriyle oldukça ilgi çekici olan bu köy, eski taş evlere sahip. Ayrıca tertemiz bir havası bulunan Hacıyakup köyü, sessiz ve sakin oluşuyla keşfedilmeyi bekliyor!

6 – Ferizli Seyifler Köyü

Seyifler Kalesi bulunan bu köy, bölgede dikkat çeken yerlerden bir tanesi. Bizans döneminden bugüne kalan bu kale, stratejik bir nokta olduğu için inşa edilmiş. Hem köyün kendine has güzelliği hem de tarihi dokusu görülmeye değer...

Sakarya’nın En Güzel İlçesi

İstanbul’a yakın konumda bulunan Sakarya şehrinde gezilecek ve mutlaka görülmesi gereken pek çok ilçe bulunur. Sakarya ilinin en güzel ilçesi Akyazı’dır.

Sakarya'nın En Güzel Yaylaları

Birbirinden güzel yaylalara sahip Sakarya, her mevsim tertemiz havasıyla dikkat çekiyor. İşte, muhteşem doğasıyla beğenilen Sakarya'nın en güzel yaylaları!

  • Sultanpınarı Yaylası (Akyazı)
  • Dikmen Yaylası (Hendek)
  • Yanık Yaylası (Sapanca)

Sakarya’da Gezilecek Yerler

Sakarya merkezde ve ilçelerde, mutlaka görülmesi gereken doğal ve tarihi pek çok yapı vardır. Bunlardan bazıları;

  • Sapanca Teleferik
  • Sapanca Gölü
  • Maden Deresi
  • Poyrazlar Gölü
  • Doğançay Şelalesi