Muhteşem doğası, mis gibi deniz havası, tarihi dokusu ve lezzetli yemekleri ile Sinop, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olmayı başarıyor. Bu yörede öyle bir el lezzeti var ki, Sinop’un neyi meşhur sorusunun cevabını merak eden yabancı turistler bile bu yemeklere hayran kalıyor. Peki, Sinop’ta ne yemeli?

Mısır Çorbası

C61D76F8 A616 4121 Aee6 B0Ea71D36A12

Şüphesiz ki Karadeniz Bölgesinin en meşhur tarım ürünlerinden biri mısırdır. Hal böyle olunca, mısır çorbasının da Sinop’un meşhur yemekleri arasında yer alması çok da şaşırılacak bir durum olmuyor.

Zengin içeriği ile hem çok lezzetli hem de çok doyurucu olan bu çorba, ana yemeklerden önce servis ediliyor. Barbunya, mısır, kuzu eti, dövülmüş mısır ve yoğurt ile yapılan çorbaya, Sinop’un farklı mahallelerinde farklı malzemeler de katılıyor.

Sırık Kebabı

Et severler için Sinop’un neyi meşhur diyorsanız, Sırık Kebabı yemeği tam da size göre. Sinop’un Boyabat ilçesi ile tanınan bu yemek, Eşkıya kebabı olarak da tanınıyor.

En az altı aylık bir kuzunun çevrilerek pişirilmesi ile yapılan bu yemek hem Türk hem de yabancı turistlerin favorileri arasında yerini almayı başardı.

Kaşık Çıkartması – Mamalika

Hem tatlı hem tuzlu malzemelerin bir arada bulunduğu Sinop yöresel yemeklerinden kaşık çıkartması, ara sıcak olarak da servis ediliyor. Ceviz, yoğurt, un, pekmez, sarımsak, keş peyniri ve tereyağın bir arada kullanıldığı bu lezzet, tam bir Karadeniz mutfağı ürünü.

Nokul

Fd176F8A 69Ab 43B1 9Fa0 3B6981Cbf911

Çıtır çıtır hamuru, lezzetli iç harcı ile Sinop Nokulu çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında. Ceviz, toz şeker, kuru üzüm ve tarçın ile hazırlanmış iç harcının incecik hamura sarıldığı bu tarif Sinop’tan ayrılmadan yenmesi gereken lezzetlerden biri. Siz de bu muhteşem yöresel tatlıyı tatmayı unutmayın.

Keşkek

Karadeniz bölgesinin meşhur düğün yemeği keşkek, Sinop’ta yenecek yemekler listesinde yer alıyor. Sinop’ta, bayramların, düğünlerin ve özel günlerin ana yemeği olan keşkek olmadan şenliğe şenlik denmez. Hatta Sinop’ta Geleneksel Keşkek günleri bile yapılır. Siz de bu lezzeti tatmadan Sinop’tan ayrılmayın.

Çevrenizde hala Sinop’un neyi meşhur diye soranlar varsa, siz de bu lezzetlerden birini yemeyi önerebilirsiniz. Peki, siz başka hangi Sinop yemeklerini biliyorsunuz? Yorumlarda takipçilerimiz ile paylaşır mısınız?