Karadeniz'in en muazzam illerinden biri olan bu bölge; Trabzon vlog çekimlerinde eşsiz manzaralar sunuyor. Köyleri, ilçeleri ve mahalleleri ile bu güzel ili mutlaka görmelisiniz.

Trabzon Köy İsimleri: Trabzon’un En Güzel Köyü

İlin merkezinde birçok turistik yer bulunur. Ancak Trabzon'un merkezi kadar Trabzon’un en güzel köyü ve köyleri de tarihi zenginlikleri ile dikkat çekici. İşte, sakin ve etkileyici olan Trabzon köyleri arasında öne çıkanlar;

1 – Ağıllı Köyü

Huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Ağıllı; Trabzon’un en güzel köyü olarak öne çıkıyor. Bu köy temiz havası, benzersiz yeşil tepeleri ve birbirinden özel göletleri ile tam bir doğa harikası.

Trabzonun En Guzel Koyu Hangisi (3)

2 – Çamoba Köyü

Tarihi dokusuyla eşsiz manzaralar sunan bir diğer köy ise Çamoba’dır. Köyde bulunan tarihi bir kilise var. Geleneksel ve mimari özellikleri bulunan kilise görenleri kendine hayran bırakıyor.

3 – Uzungöl Köyü

Trabzon’un en güzel köyü olarak görülen bir diğer köy ise Uzungöl’dür. Doğa yürüyüşü için ideal ormanlara ve eşsiz doğal güzelliklere sahip bu köyü görmeden geçmeyin.

Trabzonun En Guzel Koyu Hangisi (2)

4 - Trabzon'un En Güzel Köyü Yeşilova Köyü

Trabzon video ve birçok blogta yer verilen Yeşilova Köyü, ilin en sevilen köylerinden biri. Köy; piknik, yürüyüş ve doğayı iç içe yaşamak isteyenler için oldukça cezbedici.

5 – Karlık Köyü

Özellikle Trabzon’u ilkbaharda ziyaret edecekseniz, bu köyü mutlaka görmelisiniz. Çiçekli tarlaları ve hoş yaylalarıyla doğa severlerin en uğrak yerlerinden biri.

Trabzon Köyleri Eski İsimler

Trabzon’un güzel köyleri zamanında farklı isimlerle anılıyordu. Şöyle ki en çok yerleşim yeri adı değiştiren illerden biri olarak Trabzon öne çıkıyor. En ilgi çekici Trabzon köylerinin eski isimleri şöyle;

  • Ağrıt – Ağıllı
  • Kongol – Sevimli
  • Aşa – Sularbaşı
  • İpsori – Işıklar
  • Hapşozin – Onurlu

Trabzonun En Guzel Koyu Hangisi (1)

En Güzel Trabzon İlçeleri

Trabzon'un en güzel olan ilçelerinin başında Uzungöl gelir. Ancak Akçaabat ve Ortahisar ilçeleri de, turistik açıdan mutlaka görülmesi gereken ilçeler arasındadır.