Bölge

Trabzon’un Neyi Meşhur? En Sevilen Trabzon Yemekleri

Karadeniz denildiğinde akla gelen Trabzon’un meşhur yemekleri yöresel dokunuşlarıyla dikkat çekiyor. Peki Trabzon’un neyi meşhur, Trabzon’da ne yenir?

Abone Ol

Doğu Karadeniz’in incilerinden Trabzon’da gezilecek yerler kadar yenecek yemekler merak konusu oluyor. Tatilinizde Trabzon’a gittiyseniz bu yöresel lezzetleri denemeden ayrılmamalısınız.

Eğer siz de Trabzon’un meşhur yemekleri hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızın devamına göz atın. Trabzon gezi rotası yaptığınız dönemlerde bu yemekleri mutlaka tadın.

Akçaabat Köftesi

Trabzon’un neyi meşhur noktasında verilebilecek ilk örneklerden birisi Akçaabat köftesi oluyor. İlçesinden doğan bu lezzet sadece şehirde değil, tüm Türkiye’de biliniyor. Diğer köftelerden farklı olan ve leziz tadıyla Akçaabat köftesini denemeden şehirden ayrılmayın.

Trabzon Pidesi

Karadeniz’in meşhur yemekleri arasında pide olmazsa olmazlardandır. Trabzon pidesi de kendisine has yapılışı, tarifi ve tadıyla öne çıkıyor. Değişik versiyonlarıyla hazırlanan bu pideyi kendi damak zevkinize göre sipariş edebilir ya da orijinal halini tüketebilirsiniz.

Turşu Kavurması

Gastronomide farklı bir lezzet olarak ortaya çıkan turşu kavurması, ekşiyi sevenler için birebir öneri olarak yer alıyor. Temel yemek olarak bulunmakla birlikte ana yemeklerin yanında da sunuluyor. Turistlerin merak edip yediği, yanında götürdüğü besinler arasındadır.

Kuymak

Kahvaltıların vazgeçilmezi kuymak, yılların vazgeçilmez lezzeti olarak görülüyor. Trabzon manzarasına karşı kahvaltı yaparken masanıza mutlaka kuymak sipariş etmelisiniz. Yöresel özel peyniri ve tereyağı ile hazırlanan bu tarif şehrin gözdeleri arasındadır.

Palamut Dolması

Doğu Karadeniz demek balık demektir, balık tarifleri ise Trabzon’da çok farklı yapılmaktadır. Özel günler kadar günlük yemekleri arasında palamut dolması dikkat çekiyor. Palamut dolmasına ön yargılı olmamalı mutlaka tüketmelisiniz.

Guliya

Kara lahana yemeklerini seviyorsanız, bu lezzete mutlaka şans vermelisiniz. Yöresel lokantalarda yapılan bu yemekte sadece lahana değil farklı yeşil sebzelerde kullanılıyor. Köylerden çıkan yöresel tarifin günümüzde de hala yapıldığını biliyoruz.

Isırgan Çorbası | Trabzon’un Neyi Meşhur?

Lezzeti bir yana faydalarıyla öne çıkan ısırgan ile çorbasını bile yapıyorlar! Isırgan çorbası içine katılan özel malzemeleri ile şifa deposu haline geliyor. Farklı lezzetler mi denemek istiyorsunuz? Mutlaka bu çorbayı yemelisiniz.

Meşhur Trabzon yemekleri listesini sizler için hazırladık. Siz de çevrenizde Trabzon’un neyi meşhur merak eden varsa bu yazımızı paylaşabilirsiniz.

Peki sizin Kastamonu neyi meşhur konusunda bilginiz nasıl? Dilerseniz bu yazımıza da göz atabilir, bilginiz varsa yorum ile paylaşabilirsiniz.