Magazin

Türkiye’nin En Güzel Kızı Hangi Şehirde Doğdu? İşte, Türkiye’nin En Güzel Kızının Doğduğu Şehir!

Türkiye’nin her şehrinden farklı güzellikte doğan, büyüyen isimler çıkıyor şüphesiz… Peki Türkiye’nin en güzel kızı hangi şehirde doğdu?

Abone Ol

Ülkemiz doğal güzellikleri, tarihi, gezilecek yerleri ya da leziz mutfak ürünleriyle öne çıkıyor. Ancak bununla sınırlı olmadığını da söylemek gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin en güzel kızı ve erkekleri de sık sık çıkıp tescilleniyor.

Hal böyle olunca ülkemizde yaşayanlar tarafından Türkiye’nin en güzel kızı hangi şehirde doğdu? Güzel kadınları ile nam salan şehirler hangileri merak ediliyor.

İşte, Türkiye’nin en güzel kızı hangi şehirde doğdu konusunda bilmeniz gerekenler.

Türkiye’nin En Güzel Kızı Hangi Şehirde Doğdu? İşte, Memleketine Göre En Güzel Türk Kızı

Her şehrin şüphesiz güzeli bulunur ve bir kişi için kötü yakıştırma yapmak haddimize değil. Fakat ulusal ve uluslararası alanda yapılan araştırmalar Türkiye’nin en güzel kızı belirlemek için etkili oluyor.

Tescillenmiş Türkiye’nin en güzel kızları ve doğduğu şehirler ise şu şekildedir:

1 – Fahriye Funda Aylaoğlu (1980 – İstanbul)

Miss Turkey ilk yarışması 1980 yılında düzenlendi. Yarışmada Fahriye Funda Aylaoğlu birinci seçildi ve Miss World yarışmasında ülkemizi temsil etti. Tescilli güzelin İstanbullu olduğu biliniyor.

2 – Aydan Şener (1981 – Gaziantep)

Güzelliği ile dikkat çeken Aydan Şener 1981 Miss Turkey yarışmasında birinci olarak seçildi. Aslen Gaziantepli olan Türkiye’nin en güzel kızı, uzun bir süre mankenlik ve oyunculuğa devam etti.

3 – Ayşe Belgin Güven (1982 – İstanbul)

Kısmen tartışmalı bir yarıma olsa da 1982 yılında Ayşe Belgin Güven birinci olarak seçilmiştir. Aslında yarışmada Hülya Avşar’ın Türkiye’nin en güzel kızı seçildiği fakat daha önce evlenip boşandığı için ihraç edildiği ortaya çıktı. Belgin Güven ise İstanbullu olarak biliniyor.

4 – Ebru Özmeriç (1983 - ?)

Her sene düzenlenen Miss Turkey yarışmasının 1983 yılı birincisi Ebru Özmeriç olarak bilinir. Fakat kendisine dair bir bilgi internette bulunmadığından nereli olduğu hakkında spesifik bir bilgi yoktur.

5 – Jülide Ateş (1990 – Elazığ)

1990lı yıllara gelindiğinde gerçekleşen güzellik yarışmasında Jülide Ateş birinci olarak seçilmiştir. Kendisi aslen Elazığlıdır.

6 – Özlem Kaymaz (1992 – İstanbul)

Miss Word yarışmasında temsil etmek üzere Türkiye’nin en güzel kızı olarak seçilen Özlem Kaymaz, aslen İstanbulludur.

7 – Arzum Onan (1993 – Ankara)

 Türkiye’nin en güzel kızının seçildiği yarışmada belki de akıllarda en çok kalan isimlerden birisi Arzum Onan’dır. Arzum Onan Ankara’da doğup büyümüştür ailesi ise aslen Çerkes kökenlidir.

8 – Pınar Altuğ (1994 – İstanbul)

En güzel olarak seçildikten sonra Türkiye’de uzun bir süre sunuculuk ve oyunculuk yapan Pınar Altuğ, aslen İstanbulludur.

9 – Demet Şener (1995- Bursa)

Türkiye’nin en güzel kızı farklı bir şehirden doğdu! Bursa’da doğup büyüyen Demet Şener 1995 yılında Türkiye’nin en güzel kadını olarak seçildi.

10 – Çağla Şikel (1997 – İstanbul)

1997 Miss Turkey birincisi Çağla Şikel seçilmiştir. Mankenlik, sunuculuk ve oyunculuk yapan güzel İstanbul’da doğmuştur. Fakat babası Azerbaycan kökenli bir Karslı, annesi ise Çerkes kökenleri bulunan Adanalıdır.

11 – Azra Akın (2002- Hollanda)

Azra Akın Miss Turkey birincisi olup Türkiye’nin en güzel kızı seçilmiş bununla da kalmayarak Miss World üzerinde de birinci olmuştur. Dünyanın en güzel kadını seçilen Azra Akın, Hollanda’nın Almedo şehrinde doğmuştur.