Bölge

Yalova'nın En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken Yalova'nın En Güzel Köyleri

Yalova'nın en güzel köyü hangisi? Küçük ama temiz doğasıyla Yalova'nın en güzel köyleri hangileri? İşte, Yalova'nın doğal güzellikleri hakkında detaylar...

Abone Ol

Yalova'nın en güzel köyü halen keşfedilmeyi bekliyor. Doğanın, tarihin ve huzurlu atmosferin adresi Yalova'nın güzel köyleri işte sizinle!

Yalova'nın Köyleri: Yalova'nın En Güzel Köyü

En güzel Yalova köyü olarak gezmeye doyamayacağınız birçok köy vardır. Özellikle doğasıyla öne çıkan bu köyler manzaralarıyla sizi kendine hayran bırakacak. İşte Yalova'nın en güzel köyleri;

1 - Mecidiye Köyü

Yalova’nın en güzel köyü Armutlu ilçesinin dağ köylerinden olan Mecidiye’dir. Yeşil alanları ve eşsiz piknik yerleri ile bu köyü Yalova’da çok seveceksiniz.

2 - Yalova'nın En Güzel Köyü Kapaklı Köyü

İlin en sevilen köylerinden biri olan Kapaklı köyü, Osmanlı'dan miras kalan bir yerleşimdir. Köyde yer alan koylar benzersizdir. Bu koylar güzellikleriyle gelenleri kendine hayran bırakıyor.

3 - Çalıca Köyü

İl merkezine yaklaşık olarak 13 kilometre mesafededir. Köyde çeşitli tarım ürünleri üretiliyor. Bunun yanı sıra renkli köy yaşamını tattıran Çalıca, birçok turistik insan çekiyor.

4 – Şenköy

Yalova'nın en güzel köyü olarak öne çıkan diğer köy ise Şenköy’dür. Bu köy Yalova'nın tüm güzelliklerini en iyi şekilde yansıtan köylerden bir tanesi.

5 - Gacık Köyü

İlin en eski köylerinden bir tanesidir. Yalova'da bulunan tarihi kabartmalı yazıtı ile ünlü olan bir köydür. Köy meydanında bulunan alanlar mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

6 - Ortaburun Köyü

Severek ziyaret edebileceğiniz Ortaburun köyü yemyeşil ormanlarıyla size güzel bir doğa sunuyor. Yerel kültürü iyi bir şekilde yansıtan bu köy, doğal aktiviteleriyle ünlü.

7 – Dereköy

Doğal, sıcak ve samimi insanların bir arada bulunduğu Dereköy; elması ve mis kokulu şeftali bahçeleri ile ünlü olan gelişmiş köylerden biridir. Çiftlikköy'ün en sevilen köylerinden bir tanesidir.

8 – Çukurköy

Huzurlu bir köy yaşantısını yakından görmek istiyorsanız, mutlaka Çukurköy’e uğramalısınız. Birçok sebze ve meyve üretimi yapılan köy, bozulmamış doğal dokusuyla il merkezine 22 km uzaklıktadır.

Yalova’nın Sahil Köyleri

Yalova birbirinden güzel sahil köylerine sahip. Özellikle sahil köyü olarak önemli bir konumda olan Rizom tatil köyü, İhlas Armutlu tatil köyü mutlaka görülmeli.

Yalova'nın İlçeleri ve Köyleri: Yalova’nın En Güzel İlçesi

Gastronomik ve kültürel değerleri, doğal güzellikleriyle Termal ilçesi; Yalova'nın en güzel ilçesi olarak açıklanmıştır.

Yalova'da Gezilecek Yerler

Yalova'nın en güzel yerleri mutlaka görülmeye değer. İşte, detaylar;

  • Yalova Kent Müzesi
  • Yalova Yürüyen Köşk
  • Cevdet Aydın Parkı
  • Karaca Arboretum
  • Altınova Hersek Plajı

Yalova’da Merkezde Gezilecek Yerler

Yalova şifalı suları ve doğal alanlarıyla gidilmesi gereken ideal bir şehirdir. Özellikle yaz aylarında il merkezinde görmeniz gereken yerler;

  • Yalova Sahili
  • Yalova Marina
  • Kurşunlu Hamamı
  • Dipsiz Göl
  • Erikli Yaylası ve Şelalesi