Spor

Yasin Söğüt; "Demirspor mücadeleden asla vazgeçmeyecek!"

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Haber26 Facebook kanalında Buğrahan Doğangil'in canlı yayın konuğu olan Eskişehir Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt, hem mevcut takımın hem de kulübün geleceğine, şimdiki durumuna yönelik soruları yanıtladı. Yasin Söğüt canlı yayında Demirspor ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yasin Söğüt; "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik."

Eskişehir Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt, ekibiyle ve takımdaki futbolcularla birlikte iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getirdi. Demirspor'un mevcut kadrosunun genç bir takım olduğuna vurgu yapan Söğüt bu nedenle, sezon öncesi çalışmalara da diğer birçok BAL takımına nazaran 15 gün önce başladıklarını söyledi. Hazırlık maçlarında dişli rakipler seçmeye ve genç kadronun bu ekipler karşısında ne yapacağını özellikle görmek istediklerini de söyleyen Yasin Söğüt, eldeki imkanlar göz önünde bulundurulduğunda takımından ve hazırlıklardan memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Söğüt; "Eskişehirspor maçındaki oyundan dersler çıkardık."

Sezona aynı grupta yer aldığı Eskişehir'in bir diğer güzide kulübü Eskişehirspor'u konuk ederek başlayan Demirspor bu maçtan 2-0 mağlup ayrılmıştı. Teknik Direktör Yasin Söğüt hem Eskişehir derbisindeki atmosferden hem de takımının sezonun ilk maçından aldığı mesajlardan ve yaptıkları çıkarımlardan bahsetti.

Söğüt; "Ligin ilk maçında Eskişehirspor ile karşılaşacağımız için hazırlıklarımızı böyle zorlu bir maça göre yaptık. Eskişehirspor bu şehrin markasıdır, futbolunun lokomotifidir. İlk maçımızı Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Eskişehirspor karşısında oynamak bizi hem mutlu etti hem de gurur verdi. 

Karşılaşma bizim açımızdan mağlup olmamıza rapmen verimli geçti. İyi bir sınav verdik ve gelecekteki rakiplerimizle nasıl mücadele edeceğimiz veya etmemiz gerektiğine dair de bize mesaj veren bir maç oldu. Maçta ciddi bir sakatlık, talihsiz bir penaltı pozisyonu ve ikinci yarıda bir kırmızı kartla ihraç durumu yaşadık. Bu durumlar bizim oyun planlarımızı sekteye uğrattı. Tam planlarımızı uygulayamadık ama gereken dersleri çıkarmayı başardık. Özellikle daha iyi hücum etmemiz gerektiğinin farkına vardık." dedi.

T.D. Yasin Söğüt: "1926 Polatlı maçında puan için elimizden geleni yapacağız."

Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt takımının BAL 6. Grup  2. hafta mücadelesinde deplasmanda oynayacağı 1926 Polatlı Belediyespor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söğüt, geçmişe göre daha farklı rakibe göre bir oyun anlayışı ile sahada olacaklarını söyledi. Ayrıca rakibi hafta içinde ve sezon başında çok iyi analiz ettkilerini Polatlı'nın şampiyonluk adayı ve güçlü bir ekip olduğunu ancak; Demirspor'un mücadelesi ile sahadan, bu zorlu deplasmandan puan ve puanlar ile dönmek istediğini de sözlerine ekledi. Yasin Söğüt yalnızca Polatlı maçında değil takımının sezon boyunca mücadeleci ve dinamik oyunuyla bu zorlu grupta fark yaratacağını da söyledi.

Söğüt; "Demirspor mücadeleden vazgeçmeyecek ve bu ligde kalıcı olmak istiyoruz!"

Yasin Söğüt Eskişehir Demirspor'un şartlar ne olursa olsun elindeki genç kadrosu ile sonuna kadar mücadele edeceğini ve ligde istediği sonucu almak için her şeyi yapacağını dile getirdi. Yasin Söğüt; "Hedefimiz elbette ilk etapta ligde kalmak ancak; sadece ligde kalmaya oynamak istemiyoruz. Demirspor'u herkesin korkulu rüyası olabilecek genç ve dinamik bir ekip haline getirmek en büyük arzumuz." dedi. Söğüt ayrıca Demirspor'un yerinin bu ligler olmadığını ve öncelikle bu ligde kalıp, ilerleyen sezonlarda çok daha yukarılara Demirspor'un hak ettiği yerlere gitmek istediklerini de sözlerine ekledi.

T.D. Yasin Söğüt; "Federasyon'un düşme-çıkma statüsü kararı bana mantıklı gelmedi."

Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt son günlerde gündeme bomba gibi düşen TFF Amatör Kulüpler Federasyonu'nun BAL'da düşme ve çıkma statüsünde yaptığı değişikliklerin makul olmadığını dile getirdi. Zaten bu duruma Eskişehir Demirspor, Yunusemrespor ve Eskişehirspor yönetimleri ortak bir dilekçe ile itirazda bulundu. Federasyonun konuya nasıl cevap vereceği merakla beklenirken. BAL'da bulunan mevcut takımlara görece haksızlık yaratan bu kuralın değişmesi Eskişehir spor kamuoyunun en önemli talepleri arasında yer alıyor. Yasin Söğüt de bu konuda federasyonun hata yaptığını düşünenler arasında yer alıyor.