Adana, Akdeniz bölgesinde yer alan güzide şehirlerimizden birisidir ve Adana’nın en güzel köyleri de doğal güzellikleriyle öne çıkmaktadır. Yaz sıcağının yüksek oranda hissedildiği bu şehirde köyler bir nebze de olsa rahatlamayı sağlamaktadır.

Adana’nın En Güzel Köyleri Belli Oldu!

Gezip görmek, Adana’nın en güzel köyü içerisinde vakit geçirmek isteyenler için özel bir liste oluşturduk. Eğer siz de Adanalıysanız ve Adana’nın en güzel köylerini merak ediyorsanız listemize göz atabilirsiniz.

1 – Sarıçam Köyü

Adananin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Pozantı ilçesine bağlı olan Sarıçam köyü, lezzetli yemekleri ve tarihiyle öne çıkıyor. Roma döneminde kullanılan bu alanda antik yerleşkeye ait yapılar öne çıkıyor. Kilise kalıntıları, sarnıç ve kral kaya mezarları ile kesinlikle görülmeye değer.

2 – Misis Köyü | Adana’nın En Güzel Köyü

Adananin En Guzel Koyu Hangisi (5)

Çukurova’nın üzerinde kurulmuş olan Yumurtalık ilçesine bağlı bir köydür. Adana’nın en güzel köyü olarak iddia edilmektedir. Milattan önce 8.yüzyıla dayanan kökleri ile Misis köyünde tarihi dokuyu yakından inceleyebilirsiniz.

3 – Gülek Köyü

Adananin En Guzel Koyu Hangisi (4)

Adana’nın en güzel köyleri arasında konumu itibarıyla Mersin ile sınır olmasını sağlayan Gülek köyü bulunuyor. Gülek köyü şelaleleri ve sıcak havada sunduğu serinliği ile öne çıkıyor. Doğal güzellikleri gördüğünüzde şaşırmaya hazır olun. Mutlaka Soğukoluk Şelalesi’ni de ziyaret edin.

4 – Akören

Adananin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Aladağ ilçesinde yer alıp turistik olarak öne çıkan yerlerden birisi de Akören olmaktadır. TÜİK kapsamında nüfusu sadece 1000 olarak ölçülen köyde mimari yapılar ve doğal güzellikler sizi karşılıyor. Roma köylerinden birisi olma sebebiyle tarihi anlamda önemi de oldukça yüksektir.

5 – Günlüce

Adananin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Son olarak Adana’nın en güzel köyleri arasına Günlüce yer alıyor. Günlüce, Ceyhan ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. Doğal yapıları, tarihi mimarisi ile öne çıkan köy turistler tarafından gezilip görülmektedir. Antalya bölümüne doğru sade yapılarıyla göz önünde bulunan köyde keşkek günleri, düğün şölenlerine mutlaka denk gelmelisiniz.

Adana’nın En Güzel İlçesi Hangisi?

Şehrin batısına kalan; tarihi, doğal dokularıyla kendine mest eden aynı zamanda sakin bir ortam sunan Karaisalı Adana’nın en güzel ilçesi olarak kabul görmektedir. Toros dağlarının eteğinde yer alması serinlik de sunmaktadır.