Ekonomi dergisi Forbes, şehirlerin yaşanabilirlik sıralamasını belirlerken çeşitli kriterleri dikkate aldı. Bu kriterler arasında ekonomik fırsatlar, yaşam kalitesi, sağlık hizmetleri, eğitim imkanları, güvenlik, çevre ve sosyal yaşam bulunuyor. Şehirlerin yaşamak ve çalışmak için en iyi koşulları sunmasına özen gösterildi.

Afyon Listede Kaçıncı Sırada?

Listenin zirvesinde İstanbul yer alıyor. İstanbul, 68,9 genel endeks puanı ile birinci sırada bulunuyor. Onu 66,13 genel endeks puanı ile Ankara takip ediyor. Üçüncü sırada ise 62,39 genel endeks puanı ile İzmir yer alıyor. Afyon ise 41,24 genel endeks puanı ile listede 53’üncü sırada kendine yer buldu.

Afyon’un Yaşam Kalitesi

Afyon, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve termal turizmi ile bilinen bir şehir. Şehirdeki termal oteller, sağlık turizmi açısından büyük bir öneme sahip. Bunun yanı sıra, Afyon Kocatepe Üniversitesi, şehirdeki eğitim kalitesini artırıyor.

Sonuç

Forbes’in araştırmasına göre, Afyon 41,24 genel endeks puanı ile Türkiye’nin en yaşanabilir illeri arasında 53’üncü sırada yer alıyor. Şehir, doğal güzellikleri ve termal turizmi ile öne çıkarken, ekonomik ve altyapı alanlarında yapacağı yatırımlar ile gelecekte daha üst sıralarda yer alabilir. Afyon’un potansiyeli, şehrin doğru adımlarla gelişmeye devam etmesi durumunda oldukça yüksek.

KAYNAK: Afyon Haber