Dünya genelinde kansere dair bulgular ve araştırmalar devam ederken akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi açıklandı! Bireylerin bahsedilen bu belirtileri taşıdığı takdirde en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak kontrol yaptırması öneriliyor.

Akciğer kanseri ilk belirtileri fark etmek zor olsa da dikkat edildiğinde kontrollerle fark edilebilir durumdadır. Söz konusu kanserin akciğerde oluşmasından dolayı ilerlemesi ve insan hayatını etkilemesi kaçınılmazdır. Bu yüzden erkeklerde ve kadınlarca akciğer kanseri belirtileri önem arz etmektedir.

Peki yapılan araştırmalara göre akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi nedir? Gelin birlikte bu belirtilere göz atalım.

Vücudunuzda Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkat! Akciğer Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi

İyi huylu akciğer kanseri belirtileri ile kötü huylu belirtiler benzerlik gösterebilir. Ancak kötü huylu olduğu saptanılırsa ekstra dikkatli olmak şarttır. Genel itibarıyla söz konusu olan akciğer kanserinin 9 sinsi belirtisi şu şekildedir:

1 – Öksürük ve Kanlı Balgam

Öksürük farklı sebeplere bağlı olarak görülebilen yaygın bir semptomdur. Ancak hastanın öksürüğü kalıcı ve inatçı seyir ediyorsa, zaman içerisinde değişiyorsa buna dikkat etmek gerekir. Üzerine bir de kanlı balgam çıkıyorsa akciğer kanseri 1.evre belirtileri arasında bulunabilir. Sigara içenlerde en yaygın görülen kanser belirtilerindedir.

2 – Nefes Darlığı

Akciger Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi (3)

Kanserin akciğerde ortaya çıkmasına bağlı olarak zaman içerisinde nefes darlığı yaşanabilir. Nefes alırken zorlanma, göğüs bölgesinde acı ve ağrı eşlik eden semptomlardan bazılarıdır. Genellikle akciğer kanseri 3.evre belirtileri arasında olsa da kimi zaman 2.evrede kendisini gösterebilir.

3 – Seste Değişimler

Farklı bir hastalığa ya da ses nodülüne bağlanmayacak şekilde kısılma, seste kalınlaşma ya da değişim görüyorsanız üzerinde durmalısınız. Çünkü akciğer kanserinin 9 sinsi belirtisi arasında ses değişimi yaygın olarak görülüyor. 2 haftayı aşan ses kısıklığında mutlaka dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu anlayabilirsiniz.

4 – Kronik Yorgunluk Hissi

Ekstra iş yapmadığınız halde sürekli yoruluyorsanız, yorgunluk hissi dinlenmeye bağlı olarak da geçmiyorsa ters giden bir şeyler olduğunu söylemek mümkün olabilir. Kronik yorgunluk özellikle akciğer kanseri 2.evre belirtileri arasında kendisini gösterir. Gün içerisinde zaten yorulan bir birey için akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi arasında yer alır.

Akciger Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi (4)

5 – Ateşlenme

Değişik bir hastalık sebebiyle olmamakla birlikte sürekli ateşlenme, vücutta enfeksiyon olduğu anlamını taşır. Enfeksiyon tespit edilmediyse ve ateşlenme 3-4 günü aşacak şekilde devam ediyorsa kontrol amacıyla hastaneye başvurmalısınız. Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi arasında ateş olmazsa olmazlardan birisidir.

6 – Ödem | Akciğer Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi

Lenfler vücudunuzda yer alan ödemleri azaltmak için çalışır. Fakat akciğer kanseri lenflerde hasar bırakacağından vücudunuzda geçmeyen ve artış gösteren ödemler ortaya çıkabilir. Ödemler özellikle kol ve bacakta çıkmakla birlikte yüzde de meydana gelebilmektedir.

Akciger Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi (1)

7 – Kilo Kaybı

Halihazırda diyet yapan, kilo vermeye meyilli olan kişiler akciğer kanserinde bu belirtiyi gözden kaçırabilir. Bireyler ilk 6 ay içerisinde diyetisyen kontrolü olmadan %10 kadar kilo kaybıyla karşı karşıya kalır. İlerleyen akciğer kanseri durumunda bu oran daha yükseklere çıkabilmektedir. Çünkü kanser hücreleri çok daha fazla enerji harcamaktadır.

8 – Vücut Ağrıları

Harekete bağlı olmaksızın vücut ağrıları görülüyorsa şüphe ile duruma yaklaşılabilir. Çünkü akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi arasında vücut ağrıları yer almaktadır. Vücudun farklı bölümlerinde geçmeyen ağrılar görülebilir. Sırt ve bel bölgesi en yaygın noktalardan birisidir. Baş ağrısı varsa beyne metastaz yaptığından şüphe duyulabilir. Kol ve bacaklarda da ağrılar gözlemlenmektedir.

9 – İştah Kaybı

İlerleyen akciğer kanseri ile birlikte kişinin iştahında ciddi bir kapanma görülür. Azalan iştah dolayısıyla vücuda besin girmeyeceğinden de kilo kaybı hızla yaşanır. Hayatını idame ettirmek için zorla yemek yiyen birisine dönüşüyorsanız anormallik olacağını düşünerek bir hastaneye başvurmanız gerekir.

Akciger Kanserinin En Sinsi 9 Belirtisi (2)

Akciğer Kanseri Belirtileri Gözlemliyorsanız Hangi Bölüme Başvurmalısınız?

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi arasında size yakın gelenlere rastlamış olabilirsiniz. Bu belirtilerin her biri değişik hastalık ya da ruh halinde ortaya çıkabilir. Bundan dolayı var olan belirtileri doğrudan ‘kanser’ olarak adlandırmak doğru olmayacaktır. Mümkün mertebe bir uzmana görünerek kontrollerin yapılması gerekir.

Akciğer cerrahileri kansere bağlı olarak bireylerin ameliyat işlemleri ile ilgilenir. Genel olarak kanser ile ilgilenen bölüm ise Onkololoji olmaktadır.