Ankara'nın en güzel köyü görüntüsü ile Akdeniz’deki köylere meydan okuyor. En güzel Ankara köyleri doğal güzellikleri ve geleneksel tarzlarıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Ankara’nın Köyleri İsimleri: Doğal Güzellikleri ile İnsana Huzur Veren 8 Ankara'nın En Güzel Köyü!

Politika ve bürokrasinin en önemli merkezlerinden biri olan Başkent Ankara, doğal güzellikteki köyleri ile de dikkat çekiyor. En güzel Ankara köyü hangisi merak ediyorsanız, işte o köyler;

1 – Alibey Köyü

Kızılcahamam ilçesine bağlı olan Alibey Köyü, Ankara'nın en çok ziyaret edilen köylerinden biri. Doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan bu köy, size keyifli bir deneyim sunar.

Ankaranin En Guzel Koyu Hangisi (4)

2 – Ayvacık Köyü

Ankara'nın en güzel köyü olarak öne çıkan Ayvacık köyü, ayva ağaçları ile ünlüdür. Şehir merkezine 95 km uzaklıkta bulunur.

3 – Yeni Dereneci Köyü

Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan bu köy mutlaka görmemiz gereken yerlerden biri. Kızılcahamam ilçesinde bulunan Yeni Dereneci köyü aynı adı taşıyan bir dereye sahip.

4 – Olucak Köyü | Ankara'nın En Güzel Köyü

Yemyeşil doğasıyla en dikkat çeken Ankara köylerinden biri Olucak köyüdür. Bu köyü ziyaret ederek şehrin kalabalığından kurtulup sakin bir zaman geçirebilirsiniz.

5 – Kırkırca Köyü

Ankaranin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Tarihi geçmişe sahip olan köylerinden biridir. Özellikle Makedonya göçmenlerinin bulunduğu bu köyde çeşitli kalıntılar bulunur. 15. yüzyıldan kalma bu kanıtları görmek istiyorsanız, mutlaka bu köye uğramalısınız.

6 – Yukarıhüyük Köyü

Ankara kalabalığından uzak sakin ve huzurlu vakitler geçirmek istiyorsanız, Yukarıhüyük Köyü tam size göre. Köy doğal güzellikleri ile sizi kendine hayran bırakacak.

7 – Otacı Köyü

Otacı köyü, Ankara savaşı zamanında kurulmuştur. Bu nedenle sahra hastanesine sahiptir. Aynı zamanda köyün sahip olduğu şifalı sular, köye turist çekmektedir.

8 – Yeşilköy Köyü

Ankaranin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Ankara’nın en güzel köyü olarak dikkat çeken köylerden biri ise Yeşilköy köyüdür. Bu köy az bir nüfusa sahip olmasına rağmen kendine hayran bırakan manzaralara sahiptir.

Ankara'nın En Yeşil Köyü

Yemyeşil doğasıyla sizi büyüleyen Ankara'nın en yeşil köyü; Yeşilköy köydür.

Ankara'nın En Büyük Köyü

Kalecik ilçesine bağlı olan Yalımköy, Ankara'nın en büyük köyüdür.

Ankara Merkeze Yakın Köyler

Ankara merkezden uzaklaşarak sakin bir atmosfer istiyorsanız, merkeze yakın bu köyleri görmelisiniz;

  • Akyurt köyleri
  • Keçiören köyleri
  • Yenimahalle köyleri
  • Mamak köyleri
  • Pursaklar köyleri

Ankara'nın En Zengin Köyü

Ankaranin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Kızılcahamam ilçesine bağlı olan Alibey köyü, tarihi mirası ve doğal güzelliği dikkate alındığında Ankara'nın en zengin köyüdür.

Ankara'ya En Yakın Köyler

Ankara'ya seyahat ederken yakın köyleri görmek isteyebilirsiniz. Ankara'ya yakın güzel köyler şöyle;

  • Yörük köyü/ Karabük – Safranbolu
  • Ortahisar köyü / Nevşehir – Kapadokya
  • Çavuşin köyü / Nevşehir – Kapadokya