Diyarbakır’ın Türkiye için önemi özellikle bu şehri gezip görmek isteyenlerin merak ettiği konulardan bir tanesidir. Bu şehir doğunun Paris’i olarak bilinir. Yalnızca bu yakıştırmadan bile ne kadar önemli bir il olduğunu anlamak mümkündür.

Diyarbakır önemli kültürel kimliği olan illerimizden bir tanesidir. Bu yönü ile baktığımız zaman değil ülkemizde dünyada bile adından söz ettiren kentlerden bir tanesidir. Bir medeniyetin doğduğu yer olarak bilinir.

Diyarbakır’ın Tarihi Kimliği

Diyarbakır’ın tarihi 12.000 yıl öncesine kadar dayanır. Şehrin dört bir yanında tarihi önemli eserlere rastlamak mümkündür. Bu yönü ile adeta bir açık hava müzesini andırır. Diyarbakır tarih boyunca doğal bir geçiş yolu olmuştur. Bu yönü ile özellikle ticaretle uğraşanların ilgisini çeken bir bölge olmuştur.

Diyarbakirin Turkiye Icin Onemi Diyarbakir Neden Onemli Bir Sehir (1)

Diyarbakır’ın Kültürleri Nelerdir?

Diyarbakır’ın Türkiye için önemi konusunda birçok özellikten bahsetmek mümkün olur. Bunlardan bir tanesi de bu şehirde hakimiyet kurmuş kültürlerdir. Bu kültürlerin her biri şehre önemli iz ve eserler bırakmıştır.

Asurlar, Hititler, Hurriler, Mitanniler, Medler, Osmanlılar, Araplar, Bizanslar gibi önemli kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır ise eskiden içerisinde Diyarbakır’ın bugünkü merkezini de kapsayan daha geniş bir alana verilen bir isimdi.

Diyarbakır’ın Türkiye İçin Önemi | Diyarbakır’ın Neyi Meşhur?

Diyarbakirin Turkiye Icin Onemi Diyarbakir Neden Onemli Bir Sehir (2)

Diyarbakır’ın Türkiye için önemi pek çok konu etrafında değerlendirilebilir. Bu şehrin nesi ile ünlü olduğu ise en önemli hususlardan bir tanesidir. Oldukça geniş bir mutfağı olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle ciğer kebabı bu şehrin en önemli lezzetlerinden biridir.

Ayrıca örgü peynir ve çanak çömlek de şehrin diğer meşhur lezzetleri arasında sayılır. Türkiye’de Diyarbakır’ın önemi başlığının altını çok fazla madde ile doldurmak mümkündür. Ancak en çok da mutfağı ile öne çıkan şehirlerden biri olduğunu söylemek mümkündür.