Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’de etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle zirai don riskine karşı vatandaşları uyardı. Kurumun yayımladığı son hava durumu raporuna göre, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Kar yağışının özellikle Eskişehir’in kuzeybatı kesimlerinde etkili olacağı tahmin edilirken, sıcaklıkların ise 2 ila 4 derece civarında artacağı belirtildi. Ancak sabah ve gece saatlerinde sıcaklıkların tekrar düşmesiyle birlikte zirai don, kırağı ve buzlanma olaylarının görülme ihtimali yüksek.

Yollarda Buzlanma ve Görüş Kaybı Bekleniyor

Bölgeyi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle özellikle karayollarında dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji, kar birikmesi, rüzgârla kar savrulması, buzlanma ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı sürücüleri uyardı.

Ayrıca gece saatlerinde düşük sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte yer yer sis, don ve gizli buzlanma olaylarının da meydana gelebileceği aktarıldı. Uzmanlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün anlık değerlendirme ve erken uyarı sistemlerinin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.