Eskişehir Kütahya birbirine yakın olmasıyla sık sık ziyaretlerin gerçekleştiği şehirlerdir. Eğitim, sağlık, gezi, kültürel aktivite sebepli geçişler yapılmaktadır. Hal böyle olunca yolcular tarafından iki şehir arasındaki mesafe ve gidiş yöntemleri merak edilmektedir.

Sık sık Eskişehir Kütahya arası kaç km? Eskişehir’den Kütahya’ya kaç saat sürer gibi araştırmalar yapılır. Gelin birlikte bu soruların cevaplarına göz atalım.

Eskişehir Kütahya Arası Kaç Km?

Eskisehir Kutahya Arasi Kac Km En Kestirme Yol Hangisi (2)

Bölge itibarı ile Eskişehir İç Anadolu’da Kütahya ise Ege’de yer almaktadır. Fakat iki şehrin de sınır olmasından dolayı birbirlerine yakınlığı fazla olmaktadır.

Kilometre uzaklığına bakıldığında Eskişehir merkezden Kütahya merkezine toplam 78,2 kilometre uzaklık yer almaktadır. Bu uzaklık Eskişehir D230 ve D650 karayolu üzerinden hesaplandığında elde edilmektedir. Ayrıca bireylerin yer aldığı ilçelere göre uzaklık değişebilmektedir.

Eskişehir’den Kütahya’ya En Kestirme Yol Hangisi? Uçak, Özel Araba ve Otobüs Ne Kadar Sürer?

Kişisel tercih, imkânlar ve ayrılacak maddi imkânlara bağlı olarak Eskişehir’den Kütahya’ya gitmenin farklı yolları bulunmaktadır. Gelişmiş yolculuk yöntemleri sayesinde bu güzergah arasında seferlere katılabilirsiniz.

Öncelikle Eskişehir Kütahya arası 78,2 km olduğunu biliyoruz. Özel araç ile bu yolculuğu yapmak isterseniz merkezden merkeze gidiş süreniz ortalama 1 saat 5 dakika kadar olacaktır. Elbette ilçelerine köylerine gidecekseniz mesafe artabilir ya da kısalabilir.

Eskisehir Kutahya Arasi Kac Km En Kestirme Yol Hangisi (1)

Tren ile Eskişehir ve Kütahya yolculuğu yapacaksanız mesafe çok uzamamakla birlikte ortalama 1 saat 11 dakikalık bir güzergah söz konusu olmaktadır. Trenden indikten sonra her iki şehirde de şehir için otobüs ve taksilerle gitmek istediğiniz yere varabilirsiniz.

Otobüs seferi ile Eskişehir Kütahya yolculuğu yapmak isterseniz güzergaha bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ancak direkt Eskişehir’den kalkıp Kütahya’ya giden ya da tam tersi bir otobüs seferi kullanırsanız 79 kilometre kadar yol sürer. Bu 2 saat 3 dakikalık bir yolculuk ile gerçekleşmektedir. Otobüs terminalinde indikten sonra servis ve taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz.