Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yönlendirilen bir dilekçe ile avukat ve kardeşinin dolandırıcılık yaptığı iddiası gündeme geldi. Olayda ismi geçen avukat Mustafa T. ve kardeşi Caner T.’nin 20 milyon TL tutarında bir dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Şikayetçi olan Emre E., kendisi dahil çevresindeki insanların toplam 20 milyon TL değerindeki parasının dolandırılmak suretiyle kullanıldığını belirtiyor. Şaşırtan olay Eskişehir avukat dolandırıcılığı olarak detayları ile gelmeye devam ediyor…

‘Getir Götür İşlerini Yaptım’

Şikayetçi olan Emre E., avukat Mustafa T. ile yıllardır tanıştığını belirtiyor. Hakkında şikayet oluşturduğu avukatın daha önce boşanma davasında da avukatı olarak bulunduğunu dile getiriyor.

Çeşitli davalarda kendisini temsil eden avukat Mustafa T., müvekkili Emre E.’ye çalışma teklifinde bulunuyor. Ofiste asistanlık görevini kabul eden Emre E. böylece avukat ve kardeşiyle arasındaki bağı güçlendiriyor.

Çalışma süresi boyunca taşıma, temizlik ve hatta avukatın çocuklarını okuldan alma görevlerini üstlendiğini Emre E., başsavcılık dilekçesinde dile getiriliyor. Oluşan bu güven sonrası Emre E., avukat ve kardeşinden gelen teklif ile hayatının şokunu yaşıyor!

Uygun Fiyatlı İş Makineleri için 20 Milyon TL İstedi!

İlerleyen günlerde avukat Mustafa T. ve kardeşi Caner T. tarafından Emre E.’ye bir teklif götürülüyor. İlgilendikleri bir davada Fatmagül E. adında müvekkilleri olduğunu söyleyen avukat, bu müvekkiline ait olan taşınmaz malların satılmasıyla ilgili Emre E’ye başvuruyor.

Dolandırıldığını iddia eden Emre E. halihazırda emlak işleriyle uğraştığı için kabul ediyor. Ancak mallara alıcı çıksa da avukatın bu mal satışlarını sağlamadığı ortaya çıkıyor.

Yine aynı müvekkilin davasında (Fatmagül E. davası) araç ve iş makinelerinin yer aldığı avukat ve kardeşi tarafından Emre E.’ye aktarılıyor. Yalnız araçların üzerinde tedbir olduğu gerekçesiyle para yatırılması gerektiği söyleniyor. Çok kârlı bir iş olacağı güvencesi verilerek Emre E.’den ilk etapta toplam 400.000 bin TL ödeme alınıyor.

Tüm Aile Bu İşe Bulaştı: Toplam Maliyet 20 milyon TL’yi Buldu

İlk olarak 400.000 TL ödeme yapan Emre E., süreç içerisinde avukat ve kardeşi ile irtibatını sürdürüyor. Öyle ki dolandırıcı olduğu iddia edilen avukat Mustafa T. ve kardeşi Caner T., ne kadar çok para yatırılırsa kârın o kadar yükseleceğini söylüyor.

Bunun üzerine Emre E. tarafından çevresindeki akrabaları ikna etme süreci başlıyor. Halası, amcası ve diğer yakın akrabaları ile avukatla birlikte görüşen Emre E. toplamda bu iş için 20 milyon TL yatırılmasını sağlıyor.

Paranın 1 milyon TL kadarı banka hesabıyla avukatın annesinin hesabına geçirildiği belirtilirken 400 bin TL ilk etapta avukatın bürosunda elden verildiği söyleniyor. Ancak yaşanan bu durum sonrası Emre E. avukat ve kardeşinin dolandırıcılık yaptığını belirterek kendisine herhangi bir araç ya da iş makinesi verilmediğini şikayet dosyasına ekliyor.

Oluşan 20 milyon TL’lik mağduriyet sonrası Emre E., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi oluşturdu. Avukat ve kardeşi ise durum hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.