Son zamanlarda sosyal medyada en ünlü konseptlerden birisi ‘en tehlikeli mahalleler’ olarak bulunuyor. Özellikle çekilen videolar sonrası Türkiye’nin en tehlikeli mahallesi tartışmaları bile yaşanıyor!

Ekonomik ve sosyal durumlardan dolayı diğer mahallelere nazaran tekinsiz bulunan ve bireylerin dikkatli olması önerilen bazı adresler bulunuyor. Bu adresler de doğal olarak Türkiye’nin en tehlikeli mahallesi olarak belirtiliyor.

Türkiye’deki En Tehlikeli Mahalleler Hangileri?

Her şehirde bir mahalle seçilebileceği gibi listede yer alan adresler için özel bir araştırma yapılmadığını belirtmek gerekiyor. Genel olarak Türkiye’nin en tehlikeli mahallesi için şu 6 adres sayılıyor:

6 – Sarıgöl (İstanbul)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (6)

Sarıgöl Mahallesi, İstanbul Gaziosmanpaşa’da yer alıyor. Gaziosmanpaşa’nın meşhur mahalleleri arasında yer almasının bazı sebepleri bulunuyor. Kapkaç, uyuşturucu, hırsızlık gibi olayların yoğun yaşandığı bir yer olması bu mahallenin Türkiye’nin en tehlikeli mahalleleri arasında yer almasına neden oluyor.

5 – Çarşamba (Samsun)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (5)

Listede belki de en şaşırtıcı alanlardan birisi Samsun Çarşamba oluyor. Karadeniz’den tek adres olan Çarşamba daha önce yaşanan bazı olaylardan dolayı tehlikeli olarak bulunuyor. Mahalleyi diğerlerinden farklı kılan durumlardan birisi de içine kapalı bir toplum olmasından kaynaklanıyor.

4 – Çilek (Mersin)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (4)

Her şehirde ya da mahallede elbette normal olmayan, tehlikeli durumlar yaşanabilir. Ancak Mersin’in Çilek Mahallesi tehlikeli mahalle olma konusunda bazı olayların üst üste gerçekleştiği bir adrestir. Çilek Mahallesi’nde cinayetler, faili meçhul olaylar ya da hırsızlık, pompalı tüfek ile saldırma gibi olayların yaşandığını internette rahatlıkla bulabilirsiniz.

3 – Yüreğir (Adana)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (3)

Adana’nın Büyükmerkez ilçesine bağlı yerlerindendir. Özellikle Yüreğir’de yer alan Kiremithane Türkiye’nin en tehlikeli mahalleleri arasında sayılmaktadır. Mahallenin tehlikeli olarak bulunma sebeplerinden birisi polislerin sık sık bu alana operasyon düzenlemesidir. Uyuşturucu madde kullanımının yoğun olduğu da bilinmektedir.

2 – Çinçin (Ankara)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (2)

Başkent Ankara’nın Çinçin Mahallesi de döneme damga vuran bir yapıya sahipti. Çinçin Mahallesi’nin içine kapanık olması, eski dönemlerde sık sık polis baskınlarının düzenlenmesi ‘tehlikeli’ olduğu algısını yaratmıştır. Fakat günümüzde mahallenin dağıtıldığı da bilinmektedir.

1 – Hürriyet (Adana)

Turkiyenin En Tehlikeli Mahallesi (1)

Son olarak Türkiye’nin en tehlikeli mahallesi Hürriyet olarak seçilmiştir. Adana’nın Hürriyet ilçesine bağlı olan kısmında tehlikeli durumlar yaşanabileceği konusunda uyarılar yapılır. Bu uyarılar mahalle sakinleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçekleşmektedir. Fakat sebebi hakkında net bir bilgi yoktur.