Eskişehir'deki Şeker İlköğretim Okulu'nda 3. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu, öğretmeninin tuvalete gitmesine izin vermemesi sonucu altına yaptı. Olay, çocuğun velilerinin şikayetiyle gündeme geldi.

Öğrencinin tuvalet izni reddedildi

İddiaya göre, 3. sınıf öğrencisi olan kız çocuğu, öğretmeni N.B.'den tuvalete gitmek için izin istedi. Ancak, öğretmen bu talebi reddetti. İzin alamayan küçük öğrenci, tuvaletini tutamayarak altına yapmak zorunda kaldı.

Aile şikayette bulundu

Olay sonrasında kızlarının eteği ve ayakkabıları ıslak bir şekilde eve döndüğünü fark eden anne ve baba, öğretmen N.B. hakkında Eskişehir Valiliği'ne şikayette bulundu. Baba, kızının psikolojik şiddet, baskı ve ihmale maruz kaldığını belirtti.

Kızım utanç ve psikolojik yıkım yaşadı

Eskişehir Haber26'ya açıklamalarda bulunan baba, olayın kızının hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlığını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Baba, "Kızım, arkadaşlarının önünde rencide olmuştur. Arkadaşları ona yardımcı olmak için hırkalarını getirmişlerdir. Ancak öğretmen N.B. bu duruma kasıtlı olarak ilgisiz ve duyarsız kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Tekrar izin istemesine rağmen yine reddedildi

Baba, kızının tuvalete gitmek ve üzerini temizlemek için öğretmenden tekrar izin istediğini ancak bu talebinin de reddedildiğini belirtti. "Kızımın yaşadığı bu durumdan sonra okula gitmek istememesi, yaşadığı utanç ve derin üzüntünün bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

"Sizinle mi uğraşacağım"

Öğretmenin durumu telafi etmeye yönelik bir adım atmadığını ifade eden baba, "Kızımızı Pazartesi günü ikna ederek okula götürdüğümüzde, öğretmen çocuğu bende istemiyorum artık. İdareye dilekçenizi verin alın sınıftan, benim annem yoğun bakımda sizinle mi uğraşacağım dedi. Çocuğumuzu o gün de okuldan almak durumunda kaldık. Bu durum, kızıma yönelik ihmali daha da derinleştirmiştir. Olay gününden bu yana çocuğum maalesef öğrenim hayatına devam edememekte ve okula gidememektedir." dedi.

Öğretmenin davranışı yasalara aykırı

Olayla ilgili CİMER’e de başvuru yaptıklarını söyleyen baba, öğretmenlerin, öğrencilerin temel ihtiyaçlarına duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Öğretmen N.B.'nin davranışlarının, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Türk Ceza Kanunu’nun 232. maddesi kapsamında korunan öğrenci haklarına aykırı olduğunu belirtti.

5 gün kayıt yapan okul güvenlik kamerası olamaz

Olay ile ilgili kamera görüntülerini istediklerini dile getiren baba, okul tarafından kameraların 5 günlük kayıt yaptğına dair cevap aldığını söyledi. Baba ayrıca, "Bir kurumun en az 14 gün kayıt yapan ve bu kayıtları saklayan güvenlik kameraları olması gerekiyor. Bu okulda  neden 5 günlük kayıt yapan kamera sistemi var. Ya da okul öğretmeni korumak için görüntüleri vermek mi istemiyor." dedi.

Baba, küçük kızının psikolojik baskı, şiddet ve ihmale uğradığını vurgulayarak, öğretmen N.B.'nin cezalandırılması için hukuki süreç başlatacaklarını sözlerine ekledi.