İç Anadolu’nun güzide şehirlerinden olan Eskişehir en büyük camisi, doğal güzellikleri ve tarihi ile turistlerin uğrak noktası oluyor. Yurt dışından gelen turistler kadar yerel turistlerde şehirde gezecek yer arıyor.

Gerek ibadet etmek gerekse turistik açıdan gezmek isteyenler için Eskişehir’in en büyük camii önem arz ediyor. En büyük cami Eskişehir konumunda zaman zaman yeni yapılan yapılarla değişse de günümüzde bir isimden bahsediliyor.

Peki Eskişehir’in en büyük camileri hangileri? Kapasite olarak en büyük camii Eskişehir’de nedir? İşte, detaylar…

Eskişehir’in En Büyük Camiisi: 75. Yıl Mahalle Camii

Eskisehirin En Buyuk Camisi Hangisi (1)

Diyanet İşleri Başkanlığı Eskişehir Müftülüğü tarafından duyurulan bilgiye göre 75. Yıl Mahalle Camii, Eskişehir’in en büyük camisi olarak bulunuyor. Kapasitesi kıyaslandığında en büyük Eskişehir camii için 75. Yıl Mahalle Camii örnek gösteriliyor.

2018 yılında açılışı yapılan ve törenine sayısız önemli ismin katıldığı 75.Yıl Mahalle Camii, Sultandere Mahallesi’nde yer alıyor. Ziyaret etmek ve ibadet etmek isteyenler için camii her zaman açıktır.

Eskisehirin En Buyuk Camisi Hangisi (2)

Osmanlı Döneminde Yapılan Eskişehir’in En Büyük Cami Hangisi?

2018 yılından itibaren Eskişehir’in en büyük camisi 75.Yıl Mahalle Camii olsa da öncesinde durum farklıydı. Osmanlı döneminde yapılan önemli eserler gerek tasarımı gerekse tarihiyle göz doldurmaya devam ediyor.

Eskişehir’in en büyük ikinci camiisi Reşadiye Camii olarak biliniyor. 1916 yılında Padişah V.Mehmed tarafından yaptırılan cami tarihi bir önem arz ediyor.

Odunpazarı ilçesine bağlı olan Arifiye Mahallesi’nde Reşadiye Camii görmek isteyenleri bekliyor. Tarzı açısından incelendiğinde İstanbul’daki Yeni Camii gibi tasarlandığı görülüyor.

Eskisehirin En Buyuk Camisi Hangisi (3)

Eğer siz de en büyük Eskişehir camileri görmek istiyorsanız her iki camiyi de ziyaret edebilirsiniz. 75. Yıl Mahalle Camii güncel olarak en büyük Eskişehir camisi olurken, Reşadiye Camii Osmanlı döneminden kalan en büyük Eskişehir camii olarak bulunuyor.

Siz bu camiler hakkında ne düşünüyorsunuz, hiç ziyaret ettiniz mi? Şehrin tarihi hakkında paylaşmak istedikleriniz varsa yorumlarda belirtin.