Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadınların azmi, emeği ve mücadelesinin her alanda desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. "Bugün burada diktiğimiz her fidan, kadınların geleceğe bıraktığı izlerin birer simgesi olacak. Kadınların haklarını savunmaya, onların her alanda eşit ve güçlü olması için çalışmaya devam edeceğiz," dedi. Başkan Kurt, 71 Evler Mahallesi'nin Eskişehir için çok önemli bir mahalle olduğunu belirterek, “Odunpazarı’nda kişi başına 11 metrekare yeşil alan düşüyor, orman yapmaya ve ağaç dikmeye devam ediyoruz,” diye ekledi.

Eskişehir’in Kadınlarıyla Gurur Duyuyorum

Etkinlikte söz alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in güçlü kadınlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. "Eskişehir'in kadınlarıyla gurur duydum. Her zaman haklarını savunan, mücadele eden ve etrafına ışık saçan kadınları tanıdım. Bugün de doğayla kadınların ilişkisini kurabilmek adına çok değerli bir etkinlikteyiz. Geleceğe nasıl bir doğa bırakacağız sorusunun cevabı için bu etkinlik çok önemli," dedi. Başkan Ünlüce, kadınların bereketli ellerine emanet edilen bu fidanların çok değerli olduğunu belirtti ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fidanlar Kadın Hakları Mücadelesine Adandı

CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ise konuşmasında, "Bugün burada hep birlikte toprakla buluşturduğumuz her fidan, güçlü kadınlarımızın ve onların cesur mücadelesinin simgesidir. Bu fidanlar sadece geleceğe değil, aynı zamanda kadın hakları mücadelesine de adanmıştır," dedi. Etkinlik sonunda kadınlar, dikilen fidanları toprakla buluşturarak, Eskişehir’in güçlü kadınlarının adını doğayla birlikte yaşatacaklar.

Etkinlikte Katılımcılar Bir Araya Geldi

Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Figen Kahya, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Özgül Özbil ve çok sayıda kadın katıldı. Bu anlamlı etkinlik, kadınların gücünü ve doğaya olan katkılarını bir arada kutlayan özel bir gün olarak kaydedildi.