Sağlık

Dünyada İlk Kez Görülen Giresun Sendromu Nedir, Belirtileri Neler?

Giresun sendromu ne olduğu ve nasıl belirtiler verdiği ile çok merak edilmeye başladı. Peki Giresun sendromu belirtileri neler?

Abone Ol

Dünyada ilk kez Giresun’da görülen hastalığın adı ‘Giresun sendromu’ olarak belirlendi. Tek hasta ile literatüre geçen sendrom gerek ismiyle gerekse ilk defa görülmesiyle araştırılmaya başladı.

Kendine özgü belirtileriyle ortaya çıkan Giresun Sendromu dünyada ilk olarak duyuruldu. İşte, Giresun sendromu nedir belirtileri nelerdir konusunda detaylar.

Giresun Sendromu Nedir?

Bir haftada meydana gelen tüm organların yer değiştirilmesiyle ortaya çıkan sendromdur. Giresun’da siroz hastalığına yakalanan bir bireyin tüm organlarının yer değiştirmesiyle hastalığın ilk defa ortaya çıktığı görüldü.

Bilim dünyasını şaşkına uğratan bu vakada hastanın tüm organları normal yerlerinden ayrışarak yer değiştirmiştir. Tıp literatürüne Giresun’da görülen hastalık olmasıyla ‘Giresun sendromu’ olarak geçmiştir.

Giresun Sendromu Belirtileri Hangileri?

Belirtileri yaygın olmamakla birlikte ayrışmaya başlamıştır. Tek bir vakada görülen bu hastalığın en büyük belirtileri arasında karında sıvı toplaması, halsizlik ve nefes darlığı olarak açıklandı. Beraberinde gelişen herhangi bir semptom henüz saptanmadı.