Sağlık

Hamazinc Ne İşe Yarar? 7Farklı Bölgede Kullanım Alanı!

Uzman doktorlar tarafından önerilen ve yazılan Hamazinc nedir, ne işe yarar? Hamazinc ne durumlarda kullanılmalıdır?

Abone Ol

Hamazinc ne işe yarar? merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Hamazinc, lokal olarak cilde uygulanır ve cilt hastalıklarını tedavi etmekte etkili olmuştur. Ciltte oluşan mantar enfeksiyonlarını ve cilt mantarları tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Fakat, bu soruda önce içeriğini öğrenmekte fayda var. Çünkü içeriğinde bulunan etken maddelere karşı duyarlı olabilirsiniz.

 Hamazinc ne işe yarar? Etken maddeleri nelerdir ve kullanım alanları nereler? gibi en çok merak edilen soruları öğrenebilirsiniz.

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar? Etken Maddeleri Nelerdir?

Hamazinc ne işe yarar? sorusundan önce nedir ve içeriği nasıldır? Söz konusu olan bu krem çinko asit ve hamamelis virginiana distilatı içerir. Beyaz renktedir. Hamazinc bileşimindeki çinko oksit deride olan yaralanma ve hasarı azaltarak, yaranın iyileşme süresini hızlandırır. Peki, hamamelis virginiana (cadı fındığı) distilatı ve etkileri:

  • Doku büzücü etkisi: Yaralı olan bölgede deri proteinlerini çökertip, doku kalınlaştırıcı etki sağlar.
  • İltihap giderici etkisi: Yangı giderici etkisiyle iltihaplı bölgeyi tedavi eder.
  • Kanamayı durdurucu: Pıhtılaşma sağlayarak, kanamanın durma süresini hızlandırır.

İçeriğinde bulunan yardımcı maddeleri ise, etil paraben(E214), setostearil alkol, metil paraben(E218), setomagrogol 1000, propil paraben(E216), propilen glikol, beyaz parafin sıvı parafin ve deiyonize sudur.

Hamazinc Krem 7 Farklı Kullanım Alanı Nedir?

Hamazinc krem, cilt üzerinde kullanılan bir topikal (yüzeye uygulanan) kremdir. Peki asıl merak edilen Hamazinc ne işe yarar? sorusuna gelince:

1.      Bebek ve küçük çocukların kol ve bacak arasında oluşan pişiklere,

2.      Güneş sebebiyle oluşan yanıklara, (1. ve 2.derece yanıklar)

3.      Cildinizde meydan gelen çizik, yarık, çatlak ve kesiklerde,

4.      Yaraların daha hızlı iyileşmesinde,

5.      Emziren annelerin meme başından oluşan çatlakları tedavi etmeye,

6.      Diyabet hastası (şeker hastalığı) kurumuş çatlamış derinin tedavi edilmesinde,

7.      Enfeksiyon nedeniyle oluşan sulanma, kaşıntı ve kızarıklığı tedavi etmek amacıyla kullanabilirsiniz.

Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan doktor önermeden kullanmayınız. Mutlaka doktorunuzun belirtiği şekilde kullanınız. Kullanım sırasında beklenmedik bir yan etkiyle karşılaşırsanız mutlaka doktorunuza bildirin.

Hamazinc Ne İşe Yarar? | Hamazinc Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Hamazinc ne işe yarar? sorusundan sonra kişilerde başka sorularda merak uyandırmıştır. Hamazinc içeriği bakımından vajina bölgesinde kullanımına uygundur. Vajinada oluşan kaşıntı, enfeksiyon ve mantar tedavisinde kullanılır. Düzenli kullanımda, vajina sağlığı için etkilidir. Kesinlikle vajinanın içerisine getirmeden, dış yüzeyine lokal olarak uygulayınız. Ama tekrar belirtmekte yarar vardır. Doktor kontrolünde kullanınız.

Hamazinc Ne İşe Yarar? |Hamazinc Krem Yüze Sürülür Mü?

Hamazinc ne işe yarar? sorusuna cevap bulduktan sonra peki yüze sürülür mü? Hamazinc krem güneş lekelerini giderir, sivilceleri azaltır ve cildinizi besler. Gözlerinize temas ettirmeden lokal olarak sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, bir yüz kremi olmadığı için ara ara kullanılabilir. Uzun vadeli kullanımlar için uygun değildir. İçeriğinde paraben vb. türevler olduğu için ciltte alerjik reaksiyon gösterebilir. Yine içeriğinde bulunan alkol sebebiyle cildi tahriş edebilir. Kesinlikle gözle temas ettirmeyiniz ve temas anında bol suyla yıkamalısınız.

Hamazinc Ne İşe Yarar? |Hamazinc Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Hamazinc içerisinde bulunan hamamelis virginiana yani cadı fındığı tamamen doğal bir kaşıntı giderici kremdir. İçeriğinde çinko oksit bulunur, bu da anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahip olabilir. Bu yüzden ciltte meydana gelen kaşıntı ve kızarıklık için kullanabilirsiniz. Cadı fındığı genellikle böceksavar spreylerin içerisinde de bulunur.

Hamamelis virginiana (cadı fındığı) antioksidan bakımından oldukça zengindir. Akne problemi olan ciltler içinde etkilidir. Hamazinc ne işe yarar? merak edenler için, yararları saymakla bitmez. Son olarak cildi sıkılaştırmada konusunda da yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hamazinc Ne İşe Yarar? |Hamazinc Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Hamazinc ne işe yarar? sorusunun cevabı olarak bebeklerin pişiklerine fayda ettiğini öğrenen anneler, bu kremi daha çok merak etmiştir. Lokal olarak pişik olan bölgeye uygulanan Hamazinc, çinko bazlı olduğu için bebek ve küçük çocukların pişiklerini tedavi etme özelliğine sahiptir.

Hamazinc Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Hamazinc krem, bebeklerde genellikle pişik ve tahriş gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan bir kremdir.

  • Bebeğinizin altını temizleyin, alt bölgesini ılık su ve hafif bir bebek sabunuyla temizleyerek başlayın. Nazikçe kurulayın ve bebeğinizin cildinin tamamen kuru olduğuna emin olun.
  • Hamazinc kremi uygulayın. Temizlenmiş ve kurulanmış cilde, Hamazinc kremi ince bir tabaka halinde uygulayın. Özellikle kızarıklık veya tahriş olan bölgelere odaklanın. Kremi nazikçe yayarak cilde yedirin.
  • Dokunuza danışın. Eğer bebeğinizin cilt sorunu ciddi ise veya tedaviye yanıt vermiyorsa, bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz alternatif tedavi önerilerinde bulunabilir.

Bebeğinizin cildinde herhangi bir alerjik reaksiyon veya yan etki görürseniz, kullanımı durdurun ve doktorunuza başvurun.

Hamazinc Krem Kullanıcı Yorumları: Hamazinc Ne İşe Yarar?

Çeşitli sosyal platformlarda veya paylaşım forumlarında, Söz konusu olan kremi kullananlara Hamazinc ne işe yarar? sorusu sorulduğunda; yetişkinler, bebekler, çocuklar her yaş grubunda harika iyileştirme etkisi olan bir krem olduğu belirtilmiştir. Çocuklarda ve bebeklerde meydana gelen pişiklerin tedavisinde oldukça etkili olduğu görüşü bildirilmiştir.

Güneş yanığından tutunda, emziren annelerin göğüs ucunda oluşan çatlaklara kadar tedavi ettiği ifade edilmiştir. Hatta şeker hastalığına bağlı olarak yaşlılarda oluşan ayak yaralarında hızlı tedavi ettiği belirtilmiştir.

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar Kadınlar Kulübü | Hamazinc Krem Kullananlar Kadınlar Kulübü

Kadınlar kulübü formuna bakıldığında ise, Hamazinc ne işe yarar? sorusuna cevap olarak muhteşem bir krem olduğu belirtilmiştir. Pişiklerde, sivilce izlerinde, vücuttaki çatlaklarda, cilt lekelerinde, ciltte oluşan renk eşitsizliklerinde ve daha birçok konu hakkında etkili bir krem olduğu belirtilmiştir.

Hamazinc Krem Muadilleri ve 2024 Fiyatları Nedir?

Hamazinc ne işe yarar? sorusuna cevap bulduktan sonra en çok söz konusu olan kremin 2024 yılında fiyatı ne kadar? araştırması yapılır. İlaç fiyatları dönemsel ve aylık olarak farklılık gösterebilir. Hamazinc krem fiyatı reçeteyle ve reçetesiz olmasına göre değişecektir.

İlaç rehberi sitesindeki fiyatlar dikkate alınarak bakıldığında, kremin güncel olarak 2024 yılında ise 41.40 tl olarak satılmaktadır.

Hamazinc krem muadilleri ve fiyatları aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

Krem İsimleri

Fiyat(tl)

Hamederm plus

49.45tl

Hametan krem

39.56 tl

Hametan pomad

56.55 tl

Wilkinson pomad

55.59 tl

Yessi merhem

42.38 tl