Şehrin gürültüsünden ve trafiğinden rahatsız olan pek çok kişi, köy hayatına merak salıyor. Muğla en güzel köy ve beldeleriyle gezginlerin durak noktası!

Milas Deniz Kenarı Köyleri: Muğla'nın En Güzel Köyü Neresidir?

Muğla’nın en güzel köyü olarak nitelendirebilecek birçok köy bulunmakta. İlgi çekici olan bu köylerde, hem kamp yapabilir hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz! İşte, o köyler!

1 – Faralya Köyü

Muglanin En Guzel Koyu Hangisi (5)

Benzersiz bir görünüme sahip Faralya köyü, Muğla’nın Fethiye ilçesindedir. Deniz manzarasına sahip köyde; sakin, temiz, huzur dolu bir havayı içinize çekebilirsiniz. Üstelik köyde Kabak koyu ve saklı şelalelerin, akarsuların bulunduğu bir ormanda bulunmakta!

2 - Eskihisar Köyü

Yatağına bağlı Muğla’nın en güzel köyü  olan Eskihisar, Arnavut kaldırımlı yolları ve eski taş evleriyle oldukça beğenilmekte! Köyün, sessiz sakin bir ortamı vardır.

3 - Muğla'nın En Güzel Köyü Mazı Köyü

Muglanin En Guzel Koyu Hangisi (4)

Bodrum ilçesinin saklı köşesi olan Mazı köyü, Gökova Körfezi’nin kuzey bölgesindedir. İnsana huzur veren atmosferiyle dikkat çeken bu köy, benzersiz gün batımı manzarasıyla görenleri büyülüyor!

4 - Kapıkırı Köyü

Ege Bölgesi'ndeki en büyük göl olan Bafa gölü, bu köydedir. Gölün kıyısında konumlanmış olan köy, doğal hayatı en iyi şekilde yansıtıyor. Göl çevresindeki Beşparmak dağları ise bölgeye eşsiz bir hava katıyor.

5 - Hisarönü Köyü

Muglanin En Guzel Koyu Hangisi (3)

En güzel Muğla köyü olan Hisarönü, Marmaris’in sahil köyüdür. Bozburun ve Datça yarımadalarının arasındadır. Köyde gündüzleri sakin, geceleri ise eğlenceli zamanlar geçirilebilir.

6 - Selimiye Köyü

Yeşil ile mavinin buluştuğu bir güzergah olan Selimiye köyü, yeryüzü cenneti olarak tabir edilmekte... Güvenli ve sakin koylara sahip olan köy, bölgede oldukça popüler.

Muğla’nın Kaç Tane Köyü Var?

Muğla iline bağlı 13 ilçe bulunur. Bu ilçelere 49 belde ve 396 mahalle mevcuttur.

Muğla'nın En Güzel İlçeleri

Muğla’nın ilçeleri ve köyleri haritası incelendiğinde, gezilecek en güzel ilçelerini görebilmek mümkündür.

1 – Muğla’nın En Yaşanılabilir İlçesi

Yapılan anketler doğrultusunda 81 ilde ilçe ve mahallerin yaşanabilirlik düzeyleri ölçülmüştür. Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçeleri sıralamaya girmiştir. Muğla listede 9., Datça ise Türkiye geneli 21. sıradadır.

2 – Muğla'nın En Ucuz İlçesi

Bodrum, Muğla'nın en pahalı ilçesidir. Muğla’yı ziyaret edecekler ucuz bir yer arıyorsa, Milas en doğru seçenektir.

Muğla'nın En Güzel Koyu Hangisi?

Muglanin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Deniziyle meşhur Muğla'nın gezmeye doyamayacağınız tatil yerleri koyları vardır. Bu koylar;

  • Çiftlik Koyu
  • Kabak Koyu
  • Kargı Koyu
  • Akvaryum Koyu
  • Palamutbükü Koyu
  • Turunç Pınarı Koyu en güzel koylarından biridir.