Saç ekimi saç nakli olarak ifade edilen plastik cerrahi ve organ nakli türlerinden biridir. Son yıllarda görünümü noktasında endişe duyanların ve daha iyi görünmek isteyenlerin başvurduğu yöntem saç ekim işlemidir. Tüm bunlar düşünüldüğünde hem işlem hem de fiyatları merak konusu olmuştur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Genetik yatkınlık, geçirilen hastalıklar, saç köklerinin zayıf olması gibi birçok neden saç dökülmesine sebep olmaktadır. Saç dökülmesinin gerçekleşmesiyle eski görünümlerine tekrar kavuşmak isteyenler saç ekimi nasıl yapıldığını merak eder hale geldiler.

Saç ekim işlemi saçın döküldüğü bölgeye , hastanın kendi sağlıklı saçlarının eklenmesiyle gerçekleşir. Tamamen kişiye özeldir. Saç ekim işleminde ense bölgesindeki saç kökleri toplanır ve seyrelme olan ya da tamamen dökülmüş olan kısma açılan kanallara eklenir. Bu işlemde kişinin kendi saçlarının kullanıldığı ve başkasından saç nakli yapılmadığı unutulmamalıdır.

En İyi Saç Ekimi Hangi Yöntemle Mümkündür?

Sac Ekimi Nedir Ve Nasil Yapilir (5)

Saç ekim işleminde kullanılan yöntemler FUT, FUE,Manuel Punch, DHI, Robotik gibi çeşitlenmektedir. En çok bilinen 2 yöntem vardır.

FUT tekniği saç ekim işleminde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu yöntemde saçın ekileceği kanallar açılarak, lokal anestezi uygulandıktan sonra hastadan alınan saç kökleri yerleştirilerek saç ekimi tamamlanır.

FUE tekniği, FUT tekniğinin gelişmiş halidir,

Manuel Punch çok zor ve uzun bir işlemdir. Kişiden oturur pozisyonda saç alımının gerçekleştiği bu yöntemi Türkiye’de uygulayan çok fazla yer bulunmamaktadır.

Robotik sistemler sağlık sektörünün birçok alanında kullanıldığı gibi saç ekim yönteminde de tercih edilmektedir. Bu işlemde klasik saç ekimi ile meydana gelen olumsuzluklar en aza indirgenmektedir.

Bu yöntemler kulak arkasından saç kökünün alınması ve kalıcı bir iz bırakılmaması ile başın arkasından saç kökü alınması ve herhangi bir iz bırakılmamasıdır.  

Hastalar tüm yöntemlerin artı ve eksilerini kendilerine göre değerlendirdikten sonra kendilerine en uygun yöntemi tercih edebilirler.

Saç Ekimi Ağrılı Bir Yöntem Mi?

Saç ektirmek hem erkeklerin hem de kadınların son yıllarda sıkça başvurduğu bir yöntem olunca acı hissinin oluşup oluşmadığı sıkça merak edilen bir soru olmuştur. Sanıldığının aksine çok zor olmayan bir süreçtir. İğneleme yöntemiyle yapıldığından sancı çekme düşüncesi hastaların düşünmesine neden olmaktadır.

İşlemi uygulayacaklara bu konuda rahatlatıcı bir bilgi vermek gerekirse işlem lokal anestezi ile yapıldığı için hiçbir koşulda acı ve ağrı hissedilmez. Kısacası bu işlem ile sancı, ağrı korkusu yaşayacağını düşünüp endişe duyanlar, endişelerinden uzaklaşıp biran önce bir kliniğe giderek işleme başlayabilirler.

Sac Ekimi Nedir Ve Nasil Yapilir (4)

Tıraşsız Saç Ekimi Sancılı Mı?

FUE ve DHI yöntemleriyle uygulanan bu yöntem de bölgeye tıraş yapılmadan işlem uygulanması gerçekleşir.

FUE yönteminde ensenin biraz üzerinden, iki kulak arasında kalan alandan saçlar alınır. FUE ile 3-4 gün ekim yapıldığında tek seansta yapılan saç teli sayısına ulaşılabilir.

Doğrudan saç ekimi anlamına gelen DHI yönteminde ise ense bölgesinden alınan saç kökleri tercih edilir. İyileşmenin kısa olmakta ve tek seansta çok sayıda saç ekimi gerçekleşir.

Tıraşsız yöntem ile ön yanlarda bulunan açıkların ve tepe bölgesinin kapatılması ve sıklaştırılması amaçlanmaktadır. Hastanın kısa sürede normal yaşantısına dönmesini sağlayan bu yöntem sancısızdır.

Şakaklarda Saç Ekimi Fiyat Aralığı Nedir?

Hem tıraşlı hem de tıraşsız olarak uygulanan bu yöntem açılan yanlara saç ekimi ya da saç kaybı gerçekleşen bölgeye uygulanmaktadır. Bu işlemde daha az kök ekimi yapıldığından normal saç ekim işlemine göre daha uygundur. Şakaklara saç ekim işlemi ortalama 2000 bin kök ekimi ile gerçekleştirilir. Hem kök saç oranın az olması hem de daha kolay bir yöntem olmasından dolayı uygun fiyat aralığındadır.

Sac Ekimi Nedir Ve Nasil Yapilir (3)

Greft Nedir?

Yama anlamına da gelen bu ifade kan dolaşımı olmayan dokunun başka bölgeye nakledilmesidir. Deri ve saç kökleri bulunduran yapıdır. Saç ekim işlemi ile sıkça kullanılan bu ifade dökülen bölgedeki dolaşımın artmasıyla işlemin başarıya ulaşmasını sağlamaktadır.

5000 Greft Saç Ekimi Fiyatı 2024 Yılında Artış Gösterdi Mi?

Saç ekim işleminde farklı yöntemler uygulandığından bahsetmiştik. Yönteme göre fiyatlar 3 bin TL ile 20 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yoğunluğu arttırmak isteyip 5000 greft ekim yaptıracaklar için 2021 yılında ortalama 7500 TL olan fiyatlar 2024 yılında 20.000 TL’yi geçmiştir. Anlaşılan fiyatlar artmaya devam edecek. Saç ekimi ile kararınızı hemen vererek işlemi bir an önce başlatabilirsiniz.

1000 Greft Saç Ekim Fiyatı ile 5000 Greft Saç Ekim Fiyatı Arasında Fark Var Mı?

Saç dökülmesinin az olduğu kişiler genellikle düşük oran olan 1000 greft işlemini tercih etmektedirler. Daha yoğun ve güzel bir görünüm elde etmek isteyenler ise 5000 greft işlemini tercih etmektedirler. Klinik, hastanın saç tablosu gibi çeşitli nedenler işlemlerde farklılık oluşturduğundan fiyatlarda da farklılıklar meydana gelmektedir. 2 işlem arasında 1000 TL ile başlayan fark 7000 TL’yi aşmaktadır. Daha fazla saç kökü ektirmek isteyenler fiyatların daha da fazla olduğunu unutmamalıdır.

Sac Ekimi Nedir Ve Nasil Yapilir (2)

Seyrek Saça Saç Ekimi Düşük Bütçeliler İçin Bir Tercih Mi?

Her iki cins için önemli olan bu işlem de bazı hastalar saç dökülmesinin tamamen sonlanmasını beklemektedir. Fakat bu noktada seyrek olan saça işlem süreci hem daha kolay hem de daha ekonomik olması yönüyle değerlendirmeye alınabilir. Fiyat ortalamasının saçın tamamına uygulanacak işlemden daha uygun olması düşük bütçeye sahip olanların tercih etmesinde etkili olabilir. Yine de saç dökülmesinin devam edip artacağını düşünenler için klinikle görüşüp karar vermek etkili olacaktır.

Lazer Saç Ekimi Fiyatı Pahalı Mı?

Uygulaması oldukça basit olan bu yöntemde hem zamandan hem de maliyetten kazanabilirsiniz. Etkili lazer ışınlarıyla zayıf olan saç köklerinin uyarılması ve canlanması hedeflenir. Saç dökülmesi yaşayan herkesin tercih edebileceği bir yöntemdir. Son dönemlerde tüm işlemlerin fiyatlarının arttığı düşünüldüğünde daha maliyetli olsa da kesin odaklı sonuç elde etmek isteyenlerin tercih etmesinde faydalı olacaktır.