Sağlık

Saç Ekiminde İlk Kaç Gün Önemli?

Bireyler kellik başladığında estetik görünüm için saç ekimi yaptırmaktadır. Peki saç ekiminde ilk kaç gün önemli? Nelere dikkat edilmelidir?

Abone Ol

Saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusu saç ekimi yaptıran ve yaptıracak olan kişilerin sormuş olduğu sorulardan biridir. Yaşam tarzında yaşanan değişiklikler ve genetik faktörler saçlarda farklı şekillerde belirti görülmesine neden olmaktadır. En çok yaşanan belirtilerden biri de saç dökülmesidir. Saç dökülmesi sorunu olan çoğu kişi saç ekimi yöntemine başvurmaktadır.

Saç ekiminde uzman kişiler kafa derisi, saç tipi ve ihtiyaç duyulan materyallere bağlı olarak en iyi sonucu almak adına saç ekim operasyonu gerçekleştirmektedir. Saç ekiminde ilk kaç gün önemli diye bakıldığında saç ekimi için ilk üç gün oldukça önemlidir. Bu üç günlük süre içerisinde doktorun önerdiği tavsiyelere uygun hareket edilmesi gerekmektedir.  

Başarılı Bir Saç Ekiminde İlk Kaç Gün Önemli?

Saç ekimi son zamanların en fazla talep gören estetik operasyonları arasında yer almaktadır. Başarılı bir saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusunun cevabı saç ekimiyle ilgilenen kişileri doğrudan ilgilendirmektedir. Saç ekiminin istenilen şekilde başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için saç ekimi sonrası 1.ay oldukça önemlidir.

Saç ekiminin yapıldığı ilk 48 saat ise saç ekimi yapılan alana hiçbir temasın gerçekleştirilmemesi gerekmektedir. Saç ekimi 15 gün sonra makasla saç kestirme işlemi yapılabilir. Saçların bu süreçte kazıtılmaması gerekmektedir. Saç ekiminin ardından 45 sonra ise her türlü kuaför hizmeti alınabilmektedir. Bunun yanı sıra saç ekiminden sonra farklı süreçler operasyonun devamında büyük öneme sahip olmaktadır.

Saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusu kadar saç ekimi sonrası ne zaman normal yatılır konusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Saç ekimini takiben ilk 15 gün sert ve küçük yastık önerilirken süreçte sonra normal yatılabilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Bandı Ne Zaman Çıkar?

Saç ekim operasyon sürecinin en önemli parçalarından birini hijyen durumu oluşturmaktadır. Saç operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından saça saç bandı takılmaktadır. Saç bandı çıkarma durumu doktora ve kişinin durumuna bağlı olarak değişse de genel olarak operasyondan 48 saat sonra çıkarılmaktadır. 

Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekim işlemi yapılmadan önce operasyona dair planlamaların en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerekmektedir. Sürece başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusuna cevap arayanların bu durumları göz önünde bulundurulması gerekir.

Dikkat edilmesi gereken durumların başında saç dökülmesinin neden kaynaklanmış olacağına karar verilmelidir. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken durumlar şu şekildedir;

  • Saç ekimi sonrası ilk 10.gün saç ekimi için önemli olan bir dönemdir. Bu dönemde saçın enfeksiyonlardan korunabilmesi için özel korumaya ihtiyaç duyulmaktadır. Doktor ilaç verdiyse aksatılmadan kullanılması gerekir.
  • Saç ekimi sonrası tarak kullanımı saçın uzamasının ardından yasak olan bir durum değildir.
  • Saç köklerinin yatarken temas görmemesi adına küçük ve sert yastık kullanılması önerilmektedir. Yüzükoyun yatıyor olmak ensenin yatak ve yastıkla temas etme riskini arttıracağından dolayı ilk iki hafta boyunca bu şekilde yatmak uygun değildir.
  • Saç ekiminin ardından iki hafta boyunca solaryum, hamam ve sauna gibi alanlara gidilmemesi gerekmektedir.
  • Saç ekiminde ilk kaç gün önemli diye bakıldığında bu sürecin ilk üç günü hariç bir aylık süreyi kapsadığını söylemek daha doğru olacaktır.

  • Saç ekiminin yapılmasından sonra ilk 48 saat saçın yıkanmaması gerekir. İsteğe bağlı ilk saç yıkama işlemi doktor tarafından yapılabilir. Saç yıkama işlemi saç köküne zarar vermeyecek şekilde nazik bir şekilde yapılmalıdır.
  • Saç yıkamanın ardından kurulamak için kesinlikle saç kurutma makinesi ya da havlu kullanılmamalıdır.
  • Saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusunun bir diğer cevabı da ilk bir haftadır. Bu bir hafta içinde aspirin, saç sulandırıcı ilaç, E vitamini gibi vitamin ve ilaçların kullanılması önerilmemektedir.
  • Saç ekimi yaptıran kişilerin bir süre ısıya ve soğuğa karşı hassas davranmaları gerekir. Saç ekiminden sonra dışarı çıkma için ilk üç gün için önerilen bir durum değildir.

Kalıcı Saç Ekiminde İlk Kaç Gün Önemli?

Kalıcı saç ekimi saç ekimi yaptıracak olan kişilerin en temel isteklerinden biridir. Kalıcı saç ekiminde ilk kaç gün önemli sorusu da bu kişilerin cevap aradığı sorulardandır. Kalıcı saç ekimi için yapılması gereken ilk iş işini başarılı bir şekilde yapan klinik ve doktor bulmaktır. Profesyonel bir hizmet alıyor olmak sürecin başarılı ve hızlı bir şekilde sağlanmasında doğrundan etkilidir.

Saç ekiminde ilk kaç gün önemli diye bakıldığında bu sürecin belli prosedürler hariç kişiye göre değiştiğini söylemek mümkündür. Doktor tarafından yapılacak detaylı araştırma sorucu süreç hakkında detaylı bilgi hasta ile paylaşılıyor olacaktır.