Türkiye’nin en kuzey noktası olarak bilinen Sinop; doğal güzellikleri, tarihi mirası ve bünyesinden çıkardığı isimleriyle tanınıyor. Günümüzde izlediğimiz ve tanıdığımız birçok ünlü Sinoplu olmasıyla biliniyor.

Memleket kavramı ülkemizde çok önemli de olduğundan birçok kişi Sinoplu ünlüler kimler merak ediyor. Peki Sinoplu şarkıcılar, oyuncular kimler? Sinoplu ünlüler hangileri?

Beste Kökdemir

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (1)

Oyuncu Beste Kökdemir, televizyondaki dizilerde yer alan bir isimdir. Sinoplu ünlü kadınlar arasındaki Kökdemir, önceden paylaşılmış bir görseli hakkında konuşurken Sinoplu olduğunu dile getiriyor.

Osman Pamukoğlu

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (18)

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde asker olan ve Tümgeneral rütbesine yükselmiş bir isimdir. Osman Pamukoğlu 27 Aralık 1947 yılında Sinop Gerze’de dünyaya gelmiştir. Doğuda PKK’ye karşı sürdürdüğü mücadelesi ile bilinen Pamukoğlu daha sonra siyasete atılmıştır.

Necmettin Erbakan

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (17)

Doğum tarihi 29 Ekim 1926 olan Necmettin Erbakan, Sinop’ta dünyaya gelmiştir. Türkiye siyasetinde önemli bir isim olarak kabul edilen Erbakan, Refah Partisi kurucusu ve dönemin Başbakan yardımcısıdır.

Ercan Yazgan

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (16)

Sinoplu dizi oyuncuları arasında en ünlü isimlerden birisi Ercan Yazgan’dır. Ercan Yazgan Perihan Abla ya da Bizimkiler dizisinde Kapıcı Cafer rolüyle tanındı. Oyuncunun 1946 yılında Sinop’ta dünyaya gelmiştir.

Engin Altay

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (15)

Sinop Erfelek’te 15 Aralık 1963 yılında dünyaya gelen Engin Altay, CHP grup başkan vekilidir. Erfelek’te ilkokul ve ortaokul eğitimini aldıktan sonra şehirden ayrılmıştır.

Şirin Ünal

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (14)

Sinoplu ünlü askerler arasında Şirin Ünal da yer alıyor. 11 Ağustos 1954 yılında Sinop’ta dünyaya gelen Ünal, TSK’de Tümgerenal rütbesini almıştır. Daha sonra siyasete atıldığı da biliniyor.

Serap Önder

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (13)

Listemizde Sinoplu dizi oyuncuları arasında Serap Önder de yer alıyor. 1956 yılında Sinop’ta doğan oyuncu farklı dizilerde yer alarak adını duyurmuştur.

Berkcan Güven

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (12)

Ünlü Youtuber ve şarkıcı Berkan Güven gençler arasında oldukça tanınan bir isim. Kendisi İstanbul’da doğsa da aslen Sinoplu olduğu biliniyor ve dile getiriyor.

Hype

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (11)

İnternet dünyasında ‘Hype’ mahlası ile bilinen Çağrı Ergün, 1990 yılında Sinop Ayancık’ta dünyaya gelmiştir. Sinop Ayancıklı olan Çağrı Ergün lise eğitimine kadar şehirde yaşamış daha sonra İstanbul’a taşınmıştır.

Esra Erol

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (10)

Ünlü televizyon sunucusu ve program yapımcısı Esra Erol Sinoplu ünlüler arasında bulunuyor. Sık sık Sinoplu olduğunu dile getiren Esra Erol, gündüz kuşağı programıyla milyonlar tarafından izleniyor.

Gökçe Akyıldız

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (9)

Listemizde Sinoplu sanatçılar olarak sayabileceğimiz bir diğer genç isim Gökçe Akyıldız oluyor. Gökçe Akyıldız Sinop’un Ayancık ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Gülperi Özdemir

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (8)

Kadın Sinoplu dizi oyuncuları arasındaki Gülperi Özdemir, 5 Nisan 1990 yılında Almanya Frankfurt’ta dünyaya geldi. Ancak oyuncunun baba tarafından aslen Sinoplu olduğu biliniyor.

İrem Derici

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (7)

Türkçe Pop dünyasında milyonlarca kişi tarafından dinlenen ve rekorlar kıran şarkıcı İrem Derici, 1987 yılında dünyaya geldi. İnternet dünyasında İstanbullu olduğu söylense de şarkıcı İrem Derici aslen Sinopludur. TikTok’ta paylaştığı bir videoda ‘Valla benim babam Sinoplu’ dediği görülüyor.

Murat Kosova

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (6)

Tam ismiyle Uğur Murat Kosova, 17 Nisan 1971 tarihinde Samsun’da dünyaya gelmiştir. Spor spikeri, yazarı ve maç sunucusu olarak bilinen Murat Kosova’nın ailesi aslen Sinopludur.

Seçkin Özdemir

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (5)

Televizyonda sık sık gördüğümüz Sinoplu ünlü oyuncular arasında Seçkin Özdemir’de yer alıyor. Seçkin Özdemir; sunucu, DJ, dizi ve film oyuncusudur.

Serhat Özcan

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (4)

1961 doğumlu olan Serhat Özdemir, Sinop’un Durağan ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Sinop Durağanlıdır.

Zerrin Sümer

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (3)

Usta kadın oyuncular arasında yer edinen Zerrin Sümer, 1945 yılında Sinop’ta dünyaya gelmiştir. Burada eğitimlerini aldıktan sonra taşınmıştır. Kendisi sayısız film ve dizilerde yer alarak ünlü Sinoplu kadınlar arasına adını yazdırmıştır.

Ayça Ayşin Turan

Sinoplu Unluler Kimler Memleketi Sinop Olan Unluler Listesi (2)

25 Ekim 1992 yılında Sinop’ta dünyaya gelen Ayça Ayşin Turan, güzelliğiyle dikkat çekiyor. Güzelliğiyle dikkat çeken isim, televizyonlarda farklı dizilerde yer almıştır.

Listemiz aracılığıyla artık Sinoplu ünlüler kim biliyorsunuz. Sizin de bildiğiniz Sinoplu ünlüler varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.