Yaşam

Birinin Sizi Kıskandığını mı Düşünüyorsunuz? İşte, Sinsice Kıskançlık için 6 İşaret!

Kıskançlık sevilmeyen bir insana karşı duyulan, kötü ve istenmeyen bir durumdur. Peki sinsice kıskanmanın işaretleri neler?

Abone Ol

Yeni doğan kardeşinizden sonra kıskançlık duymuş olabilirsiniz ya da sizden daha başarılı bir arkadaşınıza imrenerek bakmış… Ama bunlar sinsice kıskançlık sayılmayacak şeylerdir ve genelde kötü duygu içermez.

Fakat hayatımızda kimi zamanlarda kötü niyetli insanların bize karşı beslediği kıskançlıktan şüphe duyarız. Bu kıskançlık zarar verici boyuta gelebildiği gibi sizin ruh halinizi bile etkileyebilir.

Sinsice Kıskananların Davranışları için 6 Örnek!

Sinsice kıskanma her ne kadar çoğu zaman açık açık yapılmasa da bazı belirtileri ile kendini ortaya çıkarır. İşte, sinsice kıskananların kendini belli ettiği 6 farklı özellik!

1 – Hatalarınıza Sinsice Sevinirler

Eğitim, iş ya da genel yaşamınız boyunca yaşadığınız bazı hatalar olabilir. Bu hatalar sizi kötü etkilemiş olabileceği gibi olumsuz duygulara da kapılmanıza yol açar. Eğer çevrenizdeki kişi sizi kıskanıyorsa bu hatalarınıza karşı sinsi sinsi sevinir. Bu sevinmeyi bir şekilde hisseder ya da gözlemleyebilirsiniz.

2 – Yalandan Övgüler Alırsınız

Övülmek ilk etapta çok iyi bir şey gibi gelebilir ancak kimi övgüler vardır ki altta farklı mesajlar barındırır. Sizi kıskanan kişi övgülerle karşılık verebilir ancak gelen övgülerin imalı, kinayeli olduğunu sezersiniz. Hatta çoğu zaman abartılı övgüler ile bunu hak etmediğinizi bile hissettirebilir.

3 – Sizden Uzaklaşmaya Çalışır ama Gizliden Takip Eder

Çevrenizde yer almak kıskançlıktan dolayı istedikleri bir şey değildir. Uzaklaşmak için farklı sebepler arayabilir dahası bunu gerçekleştirebilir. Fakat çevrenizde direkt olarak bulunmasa da hayatınıza dair meraklarından dolayı gizli gizli bilgi toplamaya çalışırlar.

4 – Başarılarını Hafife Alır

Büyük ya da küçük fark etmez elde ettiğiniz başarılar sizi kıskanan birey için bir anlam ifade etmez. Tebrik etmek, mutluluğunuzu paylaşmak bir yana aslında başarılarınızı tamamen küçümseyerek değersiz görür.

5 – Dedikodunuzu Yapmaya Bayılır

Doğrudan maruz kalmasanız da bir şekilde denk geleceğiniz şekilde dedikodunuzu yaptığını görebilirsiniz. Dedikodunuzun yapıldığı kişiler de önemlidir zira bu kişiler de arkadaşlık sıfatı altında çevrenizde olmamalıdır.

6 – Şanslı Olduğunuz Vurgusunda Bulunurlar

Sürekli şanslı olduğunuzu dile getiren kıskanç insanlar bu davranışı iki sebeple yapar. İlki başarılarınızdan sonra şanslı olduğunuzu söylerler çünkü başarıyı hak etmediğinizi, şans eseri elde ettiğinizi dile getirir. İkinci sebebi ise sizin gibi bir hayatı yaşamak istedikleri için şansınızı vurgulayarak istedikleri hayata gıpta duymalarıdır.