Siyaset

Süleyman Ekşi; "Benim Odunpazarı'nda yapacak çok işim var"

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

Geçtiğimiz dönemlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde önemli görevler alan, Burhan Sakallı döneminde Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve son olarak OSKİ (Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdür Yardımcılığı görevini icra eden Mehmet Süleyman Ekşi, AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Belediyecilik konusunda çok tecrübeli bir isim olan ve Eskişehir'de özellikle Odunpazarı bölgesinde yapılan birçok projede katkısı ya da imzası bulunan Süleyman Ekşi, AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olmak için kendi partisinden önemli isimler ile bir rekabet içine girdi.

Süleyman Ekşi, kendisine ziyarette bulunan Eskişehir Haber26 gazetesi ekibine özel açıklamalarda bulundu. Bu sohbette aday adaylığından Odunpazarı'ndaki projelerine ve Eskişehirspor sevgisine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Ekşi; "Benim Odunpazarı'nda yapacak daha çok işim var." dedi.

Süleyman Ekşi; "Çok kıymetli aday adayı arkadaşlarımız var."

Odunpazarı Belediye Başkanlığı için şu gün itibariyle 10 kadar ismin resmi olarak  aday adaylığını açıkladığını söyleyen Süleyman Ekşi; "Hepsi de çok kıymetli isimler. Değerli isimler, adaylığı hak eden arkadaşlar. Rekabet etmek güzel bir şey. Onlarla tatlı bir hizmet yarışı içinde olacağız. Benim Odunpzarı için hedeflerim ve projelerim büyük." dedi.

Ekşi; "Odunpazarı benim evim. Yarım kalan projelerim var!"

Geçmiş yıllarda Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Süleyman Ekşi, Odunpazarı'nda yapılan birçok projede kendi imzası olduğunu söyledi. Hatta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı dönemde de Eskişehir için önemli projelerin hep içinde yer aldığını dile getiren Ekşi; "Odunpazarı için hem yarım kalan hem de hiç başlamadığım projelerim var. Bu projelerin her şeyi hazır. Seçilirsem, seçilir seçilmez elimdeki somut projeler ile geleceğim ve Odunpazarı'nı çok daha iyi bir yer haline getireceğim." dedi.

Ekşi sözlerine; "Benim 20 yılım Odunpazarı'na hizmetle geçti. Halen elimde yarın başlatacağım projeler var. Örneğin Kocakır benim projemdi. Kocakır için projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilk ben gönderdim. Şehrin konut sorununu Kocakır'da bir yaşam alanı yaratarak çözebiliriz. Bunların projesi bende mevcut. Ihlamurkent, Vadişehir gibi örnek projelere bemim imzam var. Yine, tarihi Odunpazarı bölgesindeki birçok çalışmada katkılarım var. Özetle söyleyeyim Odunpazarı'ndaki 4500 sokağın her birinde ufak da olsa bir emeğim, katkım var." diyerek devam etti. Ekşi, Odunpzarı'nı evi gördüğünü ve bölgedeki her duruma, konuya hakim olduğunu da sözlerine ekledi.

Ekşi; "Şehrin en büyük sorunlarından biri trafik diğeri konut!"

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Adayı Süleyman Ekşi; " Eskişehir'de en büyük sorunların başında konut ve trafik sorunu geliyor. Özellikle tüm alışveriş merkezlerinin ve popüler alışveriş noktalarının Tepebaşı tarafında olması o bölgede yoğun bir trafik yaratıyor. Aynı zamanda OSB, Toptancılar Sitesi ve Yeni Sanayi bölgelerine yakın nitelikli konut sayısının az olması da büyük trafik ve barınma sorunu yaratıyor.

Bu bölgeye gidişi kolaylaştırmak adına Emek'teki Ertaş caddesini Sultandere'ye bağlamak gerek. Aynı zamanda o bölgelere yakın nitelikli konut yapmak lazım. İnsanlar özellikle Yenidoğan, Huzur ve Erenköy gibi mahallelerde büyük sıkıntı yaşıyor. Oradaki konutların birçoğu sağlıksız. Bu bölgelere benzer başka yerler de var. İlk hedeflerimizden biri de usulüne uygun şekilde, imarı katletmeyecek şekilde, sağlıksız konut bölgelerinde vatandaşın yararına kentsel dönüşüm işlemlerini başlatmak.

Yine, Gültepe, Yıldıztepe, Göztepe, Büyükdere mahallelerinde de dönüşüm şart. İnsanlar buralarda çok mağdur. Odunpazarı'nda bu dönüşümleri yapacak gücümüz ve bilgimiz var. Belediye olarak entegrasyon ve dönüşümü elimizdeki projeler ile kolaylıkla yapabiliriz." dedi.

Ekşi; "Odunpazarı'nda neden AVM yok?"

Odunpazarı'nda neden hiç AVM yok? Tüm Odunpazarı halkı Tepebaşı'na gitmek zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da o bölgede inanılmaz bir kalabalık oluyor ve trafik sıkışıyor. Göreve gelirsek Odunpazarı bölgesine alışveriş merkezleri ve yaşam alanları yapacağız. İnşallah bu sorunları rahatlıkla çözeceğiz." dedi.

Ekşi; "Olmaz diye bir şey yok. 71 Evler mahallesine Aqua Park yaptım. Burada olur mu diyenler oldu ama bakın Aqua Park sadece bölgenin değil Eskişehir'in gözdesi oldu. Yine, Şelale Park gibi projelerde de benim imzam var. Böyle yaşam alanı ve sosyal alan prpjelerinin sayısını neden artırmayalım?"

Ekşi; "Emek, Erenköy ve 71 Evler gibi mahallere değer katacağız!"

Süleyman Ekşi; Emek, Erenköy ve 71 Evler gibi büyük ama kıymeti bilinmeyen mahalleler belediyecilik, hava kalitesi ve zemin kalitesi açısından en değerli yerler. Bana sorasınız bu 3 mahalle şehrin merkezlerinden biri olmalı. Çok güçlü bir zemin var, bu mahallelerde hava kirliliği az bu bölgelere yatırım şart. Yine keza Gündoğdu gibi mahallelere de önemli yatırımlar götüreceğiz." şeklinde konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Ekşi; "Ayrıca benim 2012-2013 yıllarında "Küçük Sanayi" olarak adlandırılan ve yıllardır büyük tartışmalara sebep olan bölge için de hazırladığım çok kapsamlı bir proje var. Onu da göreve gelirsek uygulayacağız ve bu arapsaçına dönen konuyu da vatadandaşın, esnafın lehine şekilde çözeceğiz." diye konuşmasını sürdürdü.

Süleyman Ekşi; "Eskişehirspor bu şehrin markası, hepimizin canı ciğeri!"

1973 senesinde babasının omzunda ilk Eskişehirspor maçına gittiğini dile getiren Mehmet Süleyman Ekşi; "Ben 5 yaşında babamın omuzunda ilk maçıma gittim. Mağlup olduk, eve gelene kadar hüngür hüngür ağladım. Eskişehirspor ile benim bağım 50 yıldır var. Eskişehirspor bir futbol takımı değil! Eskişehirspor bu kentin kendisi, markası! Eskişehir eşittir Eskişehirspor'dur.

Böyle hissetmeyen varsa Eskişehirli değildir. Nüfüs cüzdanında ne yazdığının önemi yok. Bu şehri benimseyen insan Eskişehirsporludur. Benimsemeyen insan zaten bu şehri de benimsemez. Eskişehirspor hepimizin! Eskişehirspor küme düşerse bu şehir de küme düşer. Eskişehirspor'un bu duruma gelmesinde hepimizin hatası var. Bunu siyasi vs. söylemiyorum. Eskişehirspor düştüyse hepimiz bu hatalaradan ders çıkarmalıyız. Ve en kısa zamanda hak ettiğimiz yerlere geri dönmeliyiz.

Hani tirbünlerde de yazıyor ya 'Biz yeni gelmedik geri geldik!' diye. İşte Süper Lig'e kıs sürede geri gelmeli ve Eskişehirspor markasını hak ettiği yere yeniden döndürmeliyiz. Bunun için elimden ne geliyorsa ve Belediye Başkanı olursam belediyenin imkanları nereye kadar el veriyorsa tüm gücümle Eskişehirspor'a yardımcı olacağım." diyerek sözlerini noktaladı.

Bu açıklamalar sonrasında Eskişehir Haber26 ekibinden Buğrahan Doğangil ve Süleyman Ekşi hatıra fotoğrafı çektirdi. Eskişehir Haber26 ekibi Süleyman Ekşi'ye çıktığı bu yolda başarılar diledi.