En güzel Tunceli Köyü olarak buram buram tarih kokan birçok köy vardır. Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tunceli'nin, görülmeye değer köyleri görenleri büyülüyor.

Tunceli'nin Güzel Köyleri: Tunceli'nin En Güzel Köyü

Tunceli'nin en güzel köyleri tarihi, doğal güzellikleri ve zenginlikleri ile cennetten bir köşe gibi... Mutlaka görmeniz gereken ve hayran kalacağınız Tunceli'nin en güzel köyü şöyle;

1 – Tunceli Nazımiye Köyleri: Aşağı Doluca Köyü

Tuncelinin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Tunceli'nin tarihi güzellikleri ve doğası ile öne çıkan köylerinden biri Nazımiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca köyüdür. Bu köy her mevsim farklı havasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

2 – Pülümür Karagöl Köyü

Tunceli'nin en güzel köyü olarak nitelendirilen bir diğer köy ise, Ovacık ilçesinde yer alan Karagöl’dür. Bu köy huzur veren atmosferi ve şehir stresinden soyutlanmak isteyen kişiler için oldukça ideal!

3 - Akçayunt Köyü

Yeni oluşmuş yerleşim yerlerinden biridir. Küçük nüfusa ve sakin atmosfere sahip köy, bu özellikleri ile dikkat çeker.

4 - Tunceli'nin En Güzel Köyü Uzungöl Köyü

Tuncelinin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Çemişgezek ilçesinde bulunan ve yöre halkının en önemli köylerinden biri olan Uzungöl; gezilecek birçok yere sahiptir. Havasıyla beğenilen ve görülmesi gereken Tunceli köylerinden biridir.

5 - Ulukale Köyü

Tarihe dair kalıntıları ile dikkat çeken Tunceli'nin en güzel köyü Ulukale; kalabalık bir köydür. Her yıl düzenli olarak pek çok kişi ağırlayan köylerden bir tanesidir.

En Güzel Tunceli Mahalleleri

Tunceli'nin toplamda 43 mahallesi bulunur. İlçelerde bulunan mahallelerin her biri, ilin yerel kültürünü en iyi şekilde yansıtır.

En Güzel Tunceli Plaj İsimleri

Tunceli'de sıcak aylarda serinlemek için soğuk sular bulunan yerler aranır. Bu yerlerden bir tanesi Muzur plajıdır. Plaj şehir merkezine 135 kilometre uzaktadır.

Eski Köy İsimleri: Tunceli Eski İsimleri

Tuncelinin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Köylerin eski ve yeni isimleri Tunceli'de oldukça yoğundur. Özellikle merkez ve ilçelerde birçok köy, yeni isimlerle anılır. En çok bilinen Tunceli'nin eski köy isimleri şöyle;

  • Ağgi – Uzungöl Köyü
  • Kızı Köy – Ulaklı
  • Velolar – Yaylagünü Köyü
  • Kupik – Gelincik Köyü