Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte günlük hayatın yoğun temposundan sıkılan kişiler kendilerini kamp aktivitelerine atar. Kamp aktiviteleri; doğa bilincinin kazanılmasında, doğayla baş başa kalarak dinginliğin hissedilmesinde ve sosyal hayatın gelişmesinde önemlidir. Bundan dolayı yaz kampları farklı açılardan iyi gelici ve geliştirici bir aktivitedir. Yaz kampı yapacaklar için ihtiyaç listeleri oluşturmak gerekir. Daha önce kamp yapmamış ya da yaz kampı deneyimlememiş kişiler için ihtiyaç listeleri hazırlamak konforun artmasını sağlar. Bundan dolayı yaz kampı ihtiyaç listeleri önemlidir. Yaz kampı ihtiyaç listelerinde aşağıdaki ürünleri mutlaka eklemek gerekir.

●     Hijyen ve Sağlık Malzemeleri: Özellikle yaz kamplarında güneş kremi ihtiyacı oldukça fazladır. Güneşin zararlı etkilerine karşı korunmak için güneş kremleri ihtiyaç listesinin başında yer almalıdır. Doğru güneş kremi seçenekleri listelere dahil edildiği zaman yaz güneşi altında da daha rahat hareket edilir. Çadır kurarken ve otururken güneşin zararlı etkilerine karşı korunmak önemlidir. İlk yardım kiti ve böcek koruyucular kamp aktivitelerinin konforunu artırır. Bundan dolayı ihtiyaç listelerinde olmazsa olmaz ürünler arasında yer alır.

●     Çadır ve Uyku Malzemeleri: Araçla kamp alanlarına gidecekler için çadırlar ve uyku malzemeleri önemlidir. Aileler ve geniş arkadaş grupları birden fazla kişiyi barındırabilecek çadırları tercih edebilir. Bu sayede alandan tasarruf sağlanır. Aynı zamanda ekstra çadır kurmaya gerek kalmadan zamanı iyi bir şekilde değerlendirmek mümkün olur. Çadır, uyku tulumu, kamp matı ya da şişme yatak önemlidir. Daha konforlu bir deneyim elde etmek isteyenler şişme yataklarla beraber kamp yastığı gibi seçeneklere de yönelebilir.

●     Giyim ve Ayakkabı: Yaz kamplarında nefes alabilir ürünleri tercih etmek gerekir. Yaz sıcağına karşı ekstra konfor sağlamak ve daha rahat hareket edebilmek için nefes alabilir giyim ürünleri tercih edilmelidir. Özellikle orman kampı yapacaklar için katmanlı giyim önemlidir. Katmanlı giyim sayesinde olası problemlere karşı koruma sağlanabilir.

Yemek malzemeleri, kuru gıdalar, mutfak malzemeleri, konserveler, atıştırmalıklar ve kamp ekipmanları temel ürünler arasında yer alır. Bundan dolayı özellikle uzun süreli yaz kampı yapmak isteyenler için bu ekipmanlara sahip olması önemlidir. Temel ihtiyaçların yanı sıra kampta eğlenmeye yönelik de ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

Yaz Kampı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Yaz kampı yaparken doğru lokasyonu belirlemek önemlidir. Her alanda kamp yapmak mümkün olmaz. Çok çocuklu aileler ve geniş arkadaş grupları için ihtiyaçları belirli bir bavul içerisinde saklamak önemlidir. Bavulların kolay girebileceği ve taşınabileceği alanları seçmek ihtiyaçların daha rahat karşılanmasına yardımcı olur. Bundan dolayı çocuklu aileler için düz alanların tercih edilmesi önemlidir. Kamp süresince hava durumunu kontrol etmek daha etkili bir şekilde aksiyon alma imkanı tanır. Bundan dolayı avantajlar artar. Güvenlik önlemleri alarak, doğayı koruyarak daha etkili bir deneyim elde edilir. Kamp destinasyonuna göre uygun olan ekipmanları belirlemek ve güvenlik önlemlerini sıkılaştırmak gerekir.

Yaz Kampı Yapmak İsteyenler İçin Mekan Önerileri

Yaz kampı yapmak isteyenler için farklı mekan alternatifleri bulunur. Ormanlık alanlar en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alır. Ağaç gölgesinde serinlemek ve huzur bulmak isteyenler için ormanlık alanlarda kamp yapmak önemlidir. Deniz kenarı kamp alanları ise hem eğlence hem de konfor açısından önemlidir. Deniz kenarı tatilleri için kamp sandalyesi seçimine dikkat etmek gerekir. Denize çok yakın alanlarda tuzlu suya karşı dayanıklı olan kamp sandalyelerini ve ekipmanları tercih etmek avantaj sağlar. Göl kıyısı, dağlık bölgeler, kırsal alanlar, milli parklar ve tabiat parkları yaz mevsiminde kamp yapılabilecek alanlardır.