Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Malatyalı gençlere 0 faizli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin liralık destek sağlayacak.

Destekten İlk Defa Evlenecekler Faydalanabiliyor

18 ve 35 yaş arasında, ilk defa evlilik yapacak çiftler için hazırlanan bu destek paketi, öncelikle 6 Şubat 2023 depremzedelerine sunuluyor. Deprem sırasında belirtilen 5 şehirden birinde olduğunu ispatlayan ve kredi şartlarını karşılayan gençler hayata 1 – 0 önde başlıyor olacak.

2-yil-geri-odemesiz-dugun-kredisi

2 Yıl Geri Ödemesiz Düğün Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman’da ikamet eden, deprem sürecinde de ikametlerinde bulunduklarını ispatlayan gençler aşağıdaki şartları karşılaması durumunda 150 bin TL’lik krediye başvurabilecek. İşte, düğün kredisi başvuru şartları:

·         Başvuru tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,

·         Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

·         Kahramanmaraş Merkezli depremden etkilenen 11 ilin haricinde başka bir şehirde konut ya da arsa sahibi olmamak,

·         Nikâh tarihinin düğün kredisine başvurma tarihinden itibaren 2 ile 6 ay sonrasında bir tarihte alınmış olması,

·         Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evlilik önce ve sonrasında sağlanacak olan eğitimlere katılma sözü vermek,

·         Yeni evlenecek çiftin son 6 aylık toplam gelirinin ortalamasının 2 adet asgari ücreti geçmemesi ve ayrıca son ayda alınan gelirlerin toplamının da 2 asgari ücretten fazla olmaması.

2-yil-geri-odemesiz-dugun-kredisi-2

Hangi Suçların Hükümlülerine 2 Yıl Geri Ödemesiz Düğün Kredisi Verilmez?

Anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı suçlardan birinde bulunan ve bu suçlamadan hüküm giyen kişiler affa uğramış dahi olsa bu destekten faydalanamaz.

Cinsel istismar, tecavüz ve cinsel dokunulmazlığa karşı yapılan aksiyonlardan doğan suçlardan hüküm giymiş kişiler de bu önemli destekten olumlu sonuç alamaz.

Uyarıcı madde imalatı, kullanımı, ticareti ya da özendirilmesi gibi konulardan hüküm giymiş kişilere de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile sağlanan düğün kredisi verilmez.