Ağrı merkez; tarihi ve doğal güzellikleri ünlü bir ilimizdir. Bu nedenle görülmeye değer onlarca belde ve köyü vardır. Siz de bu eşsiz ili gezerek unutulmaz anlara şahitlik edebilirsiniz.

En Güzel Ağrı Köyleri: Ağrı’nın En Güzel Köyü

En güzel Ağrı köyü olarak öne çıkan onlarca köy vardır. Ancak bazılarının mutlaka gezilerek görülmesi gerekir. Özellikle doğal güzelliklere sahip Ağrı’nın manzaraları ile ünlü köyleri, görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte o köyler;

1 - Ağrı Taşlıçay Dene Köyü

Agrinin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Taşlıçay Ağrı’nın en çok ziyaret edilen ilçelerinden biridir. Özellikle ilçede yer alan şelaleler oldukça dikkat çekici. Dene köyü de ilçenin en sevilen köylerinden biridir.

2 - Eleşkirt Köyleri

Ağrı’nın en güzel köyü ve köyleri Eleşkirt ilçesinde bulunmakta. İlçenin sahip olduğu köyler hem doğal güzellikleri hem de manzaralarıyla, ilin kültürüne en iyi şekilde yansıtıyor.

3 – Ağrı’nın En Güzel Köyü | Ağrı Tutak Köyü

Agrinin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Manzarasını ve Ağrı’nın eşsiz doğasını en iyi şekilde deneyimlemek istiyorsanız, Tutak köyünü mutlaka görmelisiniz.  

4 - Aktepe Köyü

İlin kültürel mirasını en iyi şekilde yansıtan köylerden biridir. Köye gezi turları sık sık düzenleniyor ve köy müze olarak kullanılıyor. Aktepe köyünün etrafı dağ ve tepelerle çevrilidir. Bu köy elverişli ve verimli tarım arazilerine sahiptir.

5 - Çukuralan Köyü

Çok fazla nüfusa sahip olmayan bu köyün kültürel zenginlikleri bakımından, ziyaret eden turistlerin sayısı oldukça fazla.

6 - Andaçlı Köyü

Patnos ilçesine bağlı eski köylerden biri olan Andaçlı; Urartulara ait kültürel bir mirası barındırıyor. Köyün konumu oldukça önemlidir. Çünkü köy İpek yolu üzerinde yer alıyor. Bu da köyü ticaret bakımından en işlek ve uğrak yerlerinden biri haline getiriyor. Şimdilerde yöre halkı tarım hayvancılıkla geçimini sağlıyor.

Agrinin En Guzel Koyu Hangisi (1)

7 - Göğebakan Köyü

Ağrı’nın kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini çıplak gözle deneyimlemek istiyorsanız, Ağrı’nın en güzel köyü olan Göğebakan köyünü gezi planınıza eklemelisiniz!

8 - Suluca Köyü

Eski adı Lysor olan köy verimli tarım arazilerine sahip. Bol kaynakları bulunan köyde, tarım ve hayvancılık gelişmiş durumda. Köyün sahip olduğu tarih nedeniyle bölgede çeşitli kalıntılar var. Özellikle tarihi kalıntıları görmek için, mutlaka bu köye uğramalısınız.

Doğubeyazıt’ın En Büyük Köyü

Nüfusu 5 binden fazla Karabulak köyü, Doğubeyazıt ilçesinin en büyük köyüdür.