Geçtiğimiz günlerde kendisine oy vermeyen Cuma pazarı esnafına yer vermek istemediği ve tezgahlarını kaldırmak için girişimlerde bulunduğu iddia edilen Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe hakkında öne sürülen iddiaların arkası kesilmiyor.

Başkan Meşe’nin bu kez de kendisine oy vermeyen vatandaşları evleri ile tehdit ettiği iddia edildi.

Yaklaşık 11.000 kişinin yaşadığı Çeltik ilçesi son günlerde 2 dönemdir Belediye Başkanı olan Ali Meşe hakkındaki iddialarla gündeme geliyor.

Seçimde kendisine oy vermeyen Cuma pazarı esnafının tezgahını kaldırmak istediği öne sürülen ve esnafın ekmeğimizle oynuyor diyerek isyan ettiği Başkan Meşe hakkında yine vahim iddialar ortaya atıldı.

Başkan Meşe’nin seçimden önce yapımına izin verdiği evleri seçimden sonra haberim yok diyerek yıkmak istediği ve tadilat adı altında ekstra ücret talep ettiği öne sürülürken kendisine oy vermeyen başka bir vatandaşın 30 yıllık evini ise kayıt yok diyerek yıkmak istediği söyleniyor.

Yaptığı binanın yıkılmak istendiğini söyleyen Çeltik sakinlerinden İsmet Serik: “Ben binayı yapmadan önce başkana gittim ve yapmak için onay aldım. Ancak seçimden sonra kendisine oy vermediğim için bana iki de bir zabıta gönderiyor, ruhsat al diyor. Ben yaptığım inşaat için gerekli tüm malzemeleri başkanla kardeşlerinin ortak olduğu şirketten satın aldım. İlçede bulunan evlerin tamamı aynı durumda ancak başkan kendisine oy vermeyenlerden ekstra para istiyor vermezseniz mühürlerim diyerek tehdit ediyor” diye konuştu.

Çeltik’e bağlı Gökpınar Mahallesinde yaşayan Ahmet Şeker’de oğluna ait olan evin yıkılmak istendiğini belirterek isyan etti.

Şeker “Ben 1999 yılında henüz bütünşehir yasası çıkmadan bu evi koşullarına uygun şekilde yaptım. Her türlü belgesi ve izinlerine uygun olarak inşa ettim. Ancak bütünşehir yasası çıkınca mevcut evrakların tamamı nakledilemedi. İlçede ve mahallede tüm evler aynı şekilde olmasına rağmen başkan Meşe kendisine oy vermeyenleri tehdit ediyor. İlçede ki müteahhitleri de tehdit ediyor. Gerekli tüm malzemeleri kendisi satıyor, kendi şirketi var kendisinden almayanlara izin vermiyor” şeklinde konuştu.