Hem Marmara bölgesinin hem de Türkiye’nin göz bebeği olan Tekirdağ, geçmişten bugüne onlarca ünlü ismin doğduğu yer olarak da tarihe geçiyor: İşte, Tekirdağlı ünlüler listesi.

Tekirdağlı ünlüler aşağıdaki gibidir:

·         Namık Kemal

·         Ece Erken

·         Recep Öztürk

·         Binnur Karaevli

·         Başak Parlak

·         Ali Otyam

·         Mustafa Şentop

·         Gülden Mutlu

·         Emir Can İğrek

·         Nazif Tunç

·         Ataberk Mutlu

·         Hakan Çimenser

·         Güngör Dilmen

·         Mürüvvet Sim

·         Adnan Özer

tekirdagli-unluler

Nazım Hikmet ­| Tekirdağlı Ünlüler

Hemen hemen herkesi derinden etkileyen bir Nazım Hikmet şiiri vardır. Peki, siz Nazım Hikmet’in Tekirdağlı olduğunu biliyor muydunuz? Türk Edebiyatının unutulmaz eserlerini yazan Hikmet, güzel ülkemizin güzelliklerle dolu şehrinde dünyaya geldi.

Ece Erken Çorlu’da Doğdu

Tekirdağ’ın en güzel ilçesi listesinde kıyasıya yarışan Çorlu, usta sunucu ve oyuncu Ece Erken’in doğduğu yerdir.

tekirdagli-unluler-2

Gülden Mutlu

Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Gülden Mutlu Türk müziği sanatçısı ve söz yazarıdır. Emre Aydın’ın seslendirdiği “Soğuk Odalar” şarkısının söz yazarı olan Mutlu Tekirdağ’da doğmuştur.

Mürüvvet Sim

Usta oyuncu Mürüvvet Sim de Tekirdağ’da doğan ünlüler arasında yerini alıyor. “Neşeli Günler” ve “Gırgıriye” filmlerinin vazgeçilmez oyuncuları arasındaki sanatçı, Türk sinemasının yapı taşlarından biri olmayı başarıyor.

Besteci Ali Otyam da Tekirdağlı Ünlüler Arasında

Yılan Hikayesi ve Sır dizi müziklerinin bestecisi Ali Otyam Türk sanatı için önemli bir değerdir. Bir döneme damga vuran bu önemli diziler, bu özel müzikler ile anlamlı oldu.

Listede yer alan onlarca Tekirdağlı sanatçı, müzisyen, söz yazarı, tiyatro yazarı ve oyuncu Türk sanatı için önemli yere sahip. Peki, siz hangi sanatçıların ya da ünlü isimlerin Tekirdağlı olduğunu biliyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.