Yaşam

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Kimdir, Nereli? Kaç Yaşında?

Yeni dönem Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy hayatı hakkında merak ediliyor. Gelin birlikte Hüseyin Aksoy kimdir nerelidir birlikte inceleyelim.

Abone Ol

Hüseyin Aksoy; Eskişehir valisi ve Türk bürokrattır. Yeni dönemde Eskişehir’e vali olarak seçilmesi hakkında araştırmalar yapılmasına neden oldu. Peki Eskişehir valisi kimdir, nerelidir?

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un Hayatı

1963 yılında Trabzon şehrinin Köprübaşı ilçesinde doğduğu bilinen Hüseyin Aksoy aslen Trabzonludur. 2024 yılı itibarıyla Hüseyin Aksoy 61 yaşındadır.

Yaşamının ilk yıllarını Trabzon’da geçiren bürokrat ilkokul ve ortaokulu bu şehirde okudu. 1980 yılına gelindiğinde Trabzon Lisesi’nden mezun olup üniversite hazırlığına başladı.

Liseden mezun olduğu sene Ankara Üniversitesi’ni kazandı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü 1984 yılında bitirdi.

İlk görevine bir sonraki sene başlayarak bürokrat olarak hayatına devam etmektedir.

Hüseyin Aksoy’un Yer Aldığı Görevler

1985 yılında ilk görev yeri Trabzon oldu. Trabzon Kaymakam Adayı olarak çalıştı. Şehrin birden fazla ilçesinde kaymakam vekilliği görevini üstlendi.

Yıl 1988 olduğunda dahil olduğu Kaymakamlık Kursu’nu yüksek başarı ile tamamladı ve yeni bir alana adım attı. Kaymakam olarak Isparta’nın Aksu ilçesinde yeni görevine başladı.

Kaymakamlığını sürdürdüğü yıllarda 1990-1991 senesinde yabancı dil eğitimi için Amerika’ya gitti. Geri döndüğünde Rize’de görev yerine başladı.

Değişik şehirlerde görevine devam ederken 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişliği görevini üstlendi. 2001 yılına geldiğinde ilk defa Muğla’da vali olarak sorumluluk almaya başladı.

9 Ağustos 2023 tarihli kararname ile Eskişehir Valisi olarak görevi devraldı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un Özel Hayatı

Vali hakkında daha çok çalışmaları, görev aldığı yerler konusunda detaylı bilgi bulunmaktadır. Özel yaşamına bakıldığında evli olduğu görülüyor.

Resim öğretmeni olan Hülya Aksoy ile yaşamını birleştiren Hüseyin Aksoy, bir çocuk babasıdır. 1994 doğumlu olan ve Mehmet Erdoğan isimli bir oğlu bulunuyor.

Eskişehir Valiliğinde Görevi Ne Zaman Bitecek?

Valilerin görev süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Büyükşehir olan Eskişehir’in valiliğini üstlenen Hüseyin Aksoy’un maksimum 2028 yılına kadar görev hakkı bulunuyor.

Ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görev yeri değişebilmektedir. Duruma göre beş yılını doldurmadan farklı bir ile geçebilir.