Iğdır’ın Türkiye için önemi dediğimiz zaman kuşkusuz herkesin aklına konumu gelir. Zira şehir oldukça önemli kültürlere komşu olacak bir konumda yer alır. Bunun yanı sıra pek çok farklı öneminden de bahsetmek mümkündür.

Iğdır ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Ayrıca Türkiye’nin en yüksek dağı olarak bilinen Ağrı Dağı’nın üçte ikisi Iğdır’ın sınırları içerisinde yer alır. Iğdır Ermenistan ile komşu olan ilimizdir. Bu nedenle oldukça önemli bir kültür kavşağında bulunduğunu söylemek mümkün olur.

Iğdır’ın Türkiye İçin Önemi Iğdır’ın Özellikleri

Ermenistan ve Türkiye sınırını Aras Nehri belirler. Söz konusu nehir Iğdır için oldukça önemlidir. Öyle ki hayat damarlarından biri olarak nitelerler. Iğdır tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden burada yaşamın tarihin çok eski zamanlarından beri devam ettiğini söylemek mümkündür.

Iğdır’ın Nesi Meşhur?

Igdirin Turkiye Icin Onemi Igdir Neden Onemli Bir Sehir (1)

Iğdır’ın Türkiye için önemi dediğimiz zaman akla gelen bir diğer önemli husus ise mutfağında öne çıkan lezzetlerdir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan hemen hemen her ilin mutfağındaki lezzetler oldukça meşhurdur. Iğdır mutfağı da aynı şekilde ön plandadır. En beğenilen lezzetleri ise şu şekildedir;

  • Miskali Üzümü
  • Patlıcan Reçeli
  • Taş Köfte
  • Omaç Aşı
  • Kızıl Gül Reçeli