Kahramanmaraş'ın en güzel köyü olarak karşımıza çıkan, doğal güzellikleri ve tarihi ile büyüleyen köyler bulunur. İşte, en güzel Kahramanmaraş köyü ve köyleri!

Dondurmanın Ana Vatanı Kahramanmaraş’ın En Güzel Köyü: Doğal Güzellikleriyle Öne Çıkan 10 Köy

Dondurmanın başkenti olan Kahramanmaraş aynı zamanda tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle de dikkat çeker. Bu noktada Kahramanmaraş'ın en güzel köyü olarak önerilen ve eşsiz güzellikleri ile büyüleyen köyler şu şekildedir;

1 - Taşlıca Köyü

Kahramanmarasin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Sıcakkanlı insanları ve sakin bir atmosferi ile Taşlıca köyü, göz kamaştıran bir manzaraya sahiptir. Özellikle doğa ve tarih sevenler çin idealdir.

2 - Soğucak Köyü

Elbistan'a bağlı olan bu köy doğal güzellikleri ile saklı bir cennettir. Tarihi dokusu ve yemyeşil alanlarıyla göze ve ruha hitap eder.

3 - Göktepe Köyü

Kahramanmaraş'ın en güzel köyü olarak öne çıkan Göktepe köyü; kalabalık ortamdan bıkan insanlar için huzurlu bir alandır. Şehrin karmaşasından kaçarak daha geleneksel bir köy hayatını keşfetmek için, bu köyü mutlaka ziyaret edebilirsiniz!

4 – Kahramanmaraş’ın En Güzel Köyü Dereköy

Kahramanmarasin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Doğal güzellikleri ile hayran bırakan Dereköy tarihi kalıntılara sahiptir. Bu da birçok kişinin, Dereköy’e gelerek kalıntıları keşfetmesini sağlar.

5 - Karahöyük Köyü

Mistik atmosferi ve tarihi dokusuyla Karahöyük köyü, en güzel Kahramanmaraş’ın köyü olabilecek niteliklere sahiptir. Köyün tarih severleri kendine çekecek bir ambiyansı bulunur.

6 –Beyoğlu Köyü

Pazarcık ilçesinde yer alan bu kö, yöresel yaşam tarzı ile dikkat çeker. Kahramanmaraş'ın en güzel köyü olarak sizi zamanda bir yolculuğa çıkaracaktır.

7 - Karacaoğlan Köyü

Andırın'ın en çok ziyaret edilen köylerinden biri. Taş evleri ve eski dokusu ile dikkat çeken köy geçmişe bir yolculuk gibi...

8 - Kesme

Kahramanmarasin En Guzel Koyu Hangisi (1)

Türkoğlu ilçesinin doğal güzelliklerini içine alan köyde yöre halkı oldukça sıcakkanlıdır. Yöresel kültürleri yakından takip ederek, bu insanlar ile tanışabilirsiniz.

9 - Çavdarlı Köyü

Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz bir köy arıyorsanız, Çavdarlı köyü tam size göre! Dulkadiroğulları ilçesinde yer alan köyde sakin bir atmosfer hakim.

10 - Kahramanmaraş Andırın Boynuyoğunlu Köyü

Kahramanmaraş'ın en güzel köyü olarak Andırın Boynuyoğunlu köyü en çok önerilenler arasındadır. Köyde yer alan Değirmendere şelalesi, yaz aylarında serinlemek için en doğru seçenektir.