Karaman’ın en güzel köyü Anadolu'yu yakından takip eden doğa severler tarafından merak ediliyor. Kültürleri ile öne çıkan Karaman köyleri keşfedilmeyi bekliyor.

En güzel Karaman köyü olarak birçok köy bulunmaktadır. Özellikle köylerin tarihi, doğal dokusu ve yemyeşiller arazileri farklı kültürleri keşfetmek isteyen insanlar için muazzam mekanlardır.

Karaman'ın En Güzel Köyü:  Doğal Güzellikleri Öne Çıkan 11 Köy

Karaman, geçmişten günümüze bakıldığında birçok medeniyetine ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle çok kültürlü ve mutlaka görülmesi gereken bir şehirdir. Doğal güzelliklerin kültürle birleştiği Karaman’ın en güzel köyü ve köyleri şu şekildedir;

karamanin-en-guzel-koyu

1 - Paşabağı Köyü

En güzel Karaman köyü olarak nitelendirilebilecek Paşabağı köyü, doğası ile dikkat çeker. Ayrıca insanları çok sıcakkanlı ve hoşgörülüdür. Mutlaka görülmesi gereken köylerden biridir.

2 - Yollarbaşı Köyü

Tarihi camileri, tarihi hamamı ve açık hava müzesiyle ilgi çekici bir kültür köyüdür. Sanat severlerin ve tarihe ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken bir yer denilebilir.

karamanin-en-guzel-koyu-2

3 - Dumlugöze Köyü

Karaman’ın en güzel köyü olabilecek bir köydür. İle en iyi uzak olan köylerden biridir. Doğası, birbirinden sıcak kanlı insanları ve köyde düzenlenen festivaller birçok kişinin ilgisini çeker.

4 - Gülkaya Köyü

Karaman'ın en çok ziyaret edilen köylerinden biri Gülkaya’dır. Köy eşsiz manzaralarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağıdır.

5 - Özdemir Köyü

En güzel köy Karaman’ın denilebilir. Köyde bazı mekanlar tam bir kartpostal niteliğini taşır. Özdemir köyü özellikle fotoğraf çekinmeyi seven kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken köylerden biridir.

6 - Avgan Köyü: Karaman’ın En Güzel Köyü

Narlıdere köyü olarak da bilinir. Tarih boyunca ismi en çok değişen köylerden bir tanesidir. Çeşitli medeniyetlerin yaşadığı köy birçok kültürü içinde bulundurur.

7 - Taşkale Köyü

Karaman'ın en sevilen köylerinden biridir. Mağaraları ve tahıl ambarları ile muazzam bir görsel şölen sunar. Köy ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.

8 - Yeşildere Köyü

Toros Dağları’nın kuzey eteklerinde yemyeşil vadisi ile dikkat çeken bir köydür. Köy tertemiz havası ve sakinliği ile ilgi çekmektedir.

9 - Güldere Köyü

Karaman'da saklı cennet olarak adlandırılır. Köyde bulunan Gödet vadisi görenlerde tekrar görme isteği uyandırmaktadır.

10 - Morcalı Köyü

Merkez ilçeye bağlı olan bir köydür. Saklı alanları keşfetmek isteyen kişiler için ideal meskenlerden bir tanesidir.

11 - Kılbasan Köyü

Karaman’ın en güzel köyü ve köyleri arasında yer alan Kılbasan köyü; tarih ve kültürel değerleri önemli bir ölçüde taşır. İlin sahip olduğu farklı kültürleri yansıtma konusunda köy en önemli merkezlerden biridir.

Benzer En Güzel Köyü Haberleri