Ege bölgesinin güzide şehirlerinden Kütahya en güzel köyleri, yapıları ve tarihiyle dikkat çekiyor. Çinicilik akla gelen şehri sadece bununla sınırlamak doğru olmayabilir.

Çünkü gerek doğasıyla gerek tarihiyle Kütahya’nın en güzel köyleri sizleri etkileyecek! Tam yaşanılası yer diyebileceğiniz ve Kütahya’nın en güzel köyü olarak seçilen listeyi sizin için hazırladık.

İşte, en güzel Kütahya köyleri…

Dereköy

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (9)

Yapılan araştırmaya göre Kütahya’nın en güzel köyü Dereköy olarak belirlendi. En bilinen Kütahya köyleri arasında yer alan bu adreste tarihi ve doğal dokuyu bir arada bulabileceksiniz. Yeşiliyle kendine hayran bırakan adreste aynı zamanda tarihi solumayı unutmayın.

Murat Dağı Köyü

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (8)

Şehrin doğusunda kalan Murat Dağı köyü favori adreslerden birisi haline geliyor. Hayran bırakan manzaraları, dikkat çeken doğasıyla bu köyü seveceksiniz! Eğer Kütahya’nın en güzel köyleri neresi merak ediyorsanız mutlaka uğrayın.

Yoncalı Köyü

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (7)

Kütahya fay hatlarından dolayı kaplıcaları ile ünlü şehirlerdendir. Yoncalı köyü, en güzel Kütahya köyleri arasında yer alma sebebini de buna bağlıyor. Sayısız kaplıcası ile hem sağlık hem de unutulmaz bir deneyim yaşamaya hazır olun.

Ahiler Köyü | Kütahya’nın En Güzel Köyleri

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (6)

Geleneksel yaşam tarzının devam ettiği Ahiler Köyü en güzel Kütahya gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Bu köyün Kütahya’nın en güzel köyü listesine girmesine şaşırmamak gerekiyor. Çünkü sadece doğası ve yapısıyla değil, insanlarıyla da oldukça sıcakkanlıdır.

Altıntaş Köyü

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (5)

Güneybatıda kalan Altıntaş köyü, şehrin genel olarak doğal güzelliğinden ve doğasından kendisine pay çıkarmış durumda. Sakin yapısıyla dikkat çeken köyün sahip olduğu Altıntaş Barajı ve çevresinde turizm olanakları yer alıyor.

Ağızören Köyü

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (4)

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden sıkıldınız mı? Sakinlik tam size göre mi? O zaman en güzel Kütahya köyleri arasında bulunan Ağızören ile tanışın! Sessiz ve huzurlu yapısı, yemyeşil doğasıyla bu köy kesinlikle Kütahya’nın en güzel köyü olmaya aday.

Dereli Köyü

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (3)

Sağlık adına yerel ve yabancı turistleri bölgeye çeken Dereli köyü tahmin edeceğiniz üzere kaplıcaları ile öne çıkıyor. Dinlenme ve sağlık amacıyla gelen kişiler köyün yapısına hayran kalıyor. Köyde doğa yürüyüşü yapabilir ya da restoranda Kütahya’nın yöresel yemekleri ile tanışabilirsiniz.

Fındıkköy

Kutahyanin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Kütahya’da ne yenir sorusunu soranlardansanız, Fındıkköy ihtiyacınızı giderebilir. Yöresel Kütahya yemekleri ile buluşan bu köyde sayısız lezzeti deneyebilirsiniz.

Sizlerle Kütahya’nın en güzel köyü ve köyleri hakkında bilgi paylaştık. Peki siz bu köylere daha önce gittiniz mi ya da gitmeyi düşünür müsünüz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.