Tarihi bir miras olan Manisa, doğası ve köyleri ile dikkat çekiyor. Özellikle köylerin sahip olduğu doğal güzellikler, her yıl düzenli olarak şehre turist gelmesini sağlıyor.

Manisa Köyleri Haritası: Manisa'nın En Güzel Köyü

Yeni yerler keşfetmek, seyahat etmek ve farklı kültürleri deneyimlemek istiyorsanız, Manisa'nın en güzel köyü olarak nitelendirilen köyleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. İşte bu köyler;

1 – Türkmen Köyü

Manisa’nın merkez köyleri arasında yer alan Türkmen köyü, il merkezine 44 kilometre mesafede yer alıyor. Bu köy, Manisa'nın en gözde köylerinden biridir. Şelaleleri ile dikkat çeker.

2 - Manisa'nın En Güzel Köyü Gölbaşı Köyü

Manisanin En Guzel Koyu Hangisi (2)

Doğal güzellikleri ile ünlü olan Gölbaşı Köyü Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde yer alıyor. Manisa'nın en güzel köyü olan Gölbaşı köyü, Demirköprü barajı ile ünlenmiştir. Ayrıca köye sınır komşusu olan diğer köylerde görülmeye değer.

3 - Emre Köyü

En güzel Manisa köyü olan bir diğer köy ise, Kula ilçesinde yer alan Emre köyüdür. Bu köy tarihi yapıları, türbeleri ve camileri ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

4 - Allahdiyen Köyü

Birbirinden güzel bağları, zeytinlikleri ve doğal güzellikleri ile en güzel Manisa köyleri arasında, Allahdiyen Köyü yer alır. Fotoğrafçılar için en ideal yerlerden biridir.

5 – Beyoba Köyü

Manisa’nın en güzel köyü olan bir diğer köy ise Beyoba’dır. Bu köy sakin atmosferi, tarihi ve zeytinlikleri ile ünlüdür.

6 - Gölmarmara Köyü

Marmara gölü ile ünlü bir köydür. Köy tıpkı doğal bir cenneti andırır. Malatya'nın en ünlü köylerinden biridir. Alaşehir ilçesinde yer alır.

Manisanin En Guzel Koyu Hangisi (3)

7 - Yılmaz Köyü

Hem kültürü hem de tarihi ile en önemli köylerden biridir. Köyde antik kent ve roma dönemine ait birçok eser bulunur.

Manisa'ya En Yakın Köyler

Manisa merkeze bağlı köyler genellikle il merkezine yakındır. Manisa'nın en çok ziyaret edilen ve ilin merkezine yakın köyleri şu şekildedir;

  • Akgedik
  • Çamköy
  • Güzel köy
  • Bostanlar
  • Sümbültepe
  • Yeniköy

Manisa İzmir Arası Köyler

Akhisar’ın köyleri İzmir’e oldukça yakındır. Aynı zamanda İzmir ile Manisa sınırında olan Ovacık, Teke, Ödemiş, Bozdağ gibi köylerde vardır.

Manisa'nın En Güzel İlçesi

Manisa'nın ilçeleri arasında yer alan Şehzadeler ilçesi, ilin en güzel ilçelerinden biridir. Mutlaka görülmesi gerekir.

Manisa'nın En Güzel Yeri

Manisa'ya gidiyorsanız ziyaret etmeniz gereken yerler oldukça fazladır. Bu yerler arasında Spil dağı, Atatürk kent parkı, Aigai antik kenti, Manisa müzesi, Sultan cami ve külliyesi görülmeye değer.