Saç ekimi, doğal veya genetik sebeplerle dökülen saçların yerine sağlıklı saç köklerinin transfer edilmesi sürecine denir. Bu işlem son yıllarda en çok yapılan estetik tedaviler arasında yer alıyor. Kadın veya erkek fark etmeksizin saç dökülmesine kalıcı çözüm arayan herkes saç ektirmek konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. İşte en çok merak edilen o sorular:

Saç Ekimi Süreci Nasıl İşler?

Sac Ekimi Nasil Yapilir (1)

Ekim işlemi tamamen hastanın ihtiyacı ve cilt yapısına göre belirlendiği için kişiye özel olarak planlanır. Öncelikle hastaya en uygun ekim tekniği doktor tarafından kararlaştırıldıktan sonra, bölgenin kaç adet grefte ihtiyaç duyduğu belirlenir ve bu ihtiyaca yönelik olarak, lokal anestezi uygulanan hastadan greftler alınır.  Tıraşlanarak ekime hazır olan bölgede kanallar açılarak bu greftler tek tek yerleştirilir ve bölge bandajlanarak işlem tamamlanır.

Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem midir?

Hastaların en çok merak ettiği sorulardan biri de işlemin ağrılı olup olmadığıdır. İşlem, lokal anestezi altında yapıldığından dolayı hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmez. Bu sayede hastanın konforu da gözetilir.

Süreç Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?Sac Ekimi Nasil Yapilir (6)

Hastalar saç derisine ekim yaptırdıktan sonra bazı noktalara dikkat etmelidir. Genel itibari ile üzerinde durulması gerekenler şu şekilde olmaktadır:

  • 48 saat süreyle bölgenin yıkanmaması, yıkama esnasında doktorunuzun önermiş olduğu şampuan ve losyonların kullanılması, enfeksiyon riski açısından bölgeye dokunulmaması dikkat edilmesi gereken en temel hususlardan.
  • Ekim sonrası 7 gün boyunca sigara, alkol, bitki çaylarını tüketmemek gerekiyor. Kan sulandırıcı ilaçlar da yine bu sürede uzak durmanız gerekenler arasında yer alıyor.
  • İşlem sonrasındaki 3 ay boyunca hamam, sauna ve solaryumdan uzak durmanız gerekiyor. 
  • İşlem gören bölgenin direkt güneş ışığına maruz kalmaması açısından güneşlenmek de yine uzak durulması gereken aktiviteler arasında.
  • Ayrıca doktorunuzun önerilerine uymanız hem iyileşme sürecini hem de işlemin başarıya ulaşma durumunu olumlu etkileyecektir.

Kadınlarda Saç Ekimi İşlemi Erkeklere Göre Daha mı Zordur?

Sac Ekimi Nasil Yapilir (5)

Özellikle son yıllarda giderek artan beslenme sorunları, günlük hayatın stresi, hava ve su kirliliği, vitamin eksiklikleri gibi sebeplerle saç dökülmesinde yaşanan artış; erkekleri olduğu kadar kadınları da bu konuda kalıcı çözümler aramaya itmiştir.

Erkeklerde saç dökülmesi genellikle genetik ve hormonal sebeplerle olurken; kadınlarda bunların yanında stres veya beslenme alışkanlıkları da birer faktör olabiliyor. Bu faktörler, işlemin kadınlarda başarıya ulaşma durumunu etkileyebiliyor.

5000 Greft Saç Ekimi Fiyatı 2024 Yılında Ne kadar?

Her estetik işlemde olduğu gibi bu işlemde de tercih ettiğiniz kliniğe, doktorun tecrübesine, kullanılacak yönteme, ihtiyaç duyulan ve kullanılacak olan greft sayısına göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Önce bir uzman tarafından inceleme yapılmasının ardından, bölgenin durumuna ve yapılacak işleme göre bir fiyat belirleniyor. Genellikle fiyatlar ortalama 13 bin ila 20 bin arasında değişebiliyor.

Şakaklarda Saç Ekimi Fiyatı

Bu işlem için en çok başvurulan bölge en çok dökülmenin yaşandığı şakaklar olmaktadır. Bu bölgeleri kapatmak için 1500-2000 arasında ekim yapılmaktadır. Fiyatlar da buna göre belirlenir.

Sac Ekimi Nasil Yapilir (2)

Seyrek Saça Saç Ekimi Fiyatı Değiştirir mi?

Saç ekimi işleminde fiyat tamamen bölgenin büyüklüğü ve greft sayısına göre belirlenmektedir. Hastanın muayenesinin ardından doktor tam bir fiyat bilgisi verebilir.

Traşsız Saç Ekimi Daha mı Pahalıdır?

Ekim işlemi tıraşlanarak yapıldığı gibi tıraşlanmadan da yapılabilir. Estetik kaygılardan dolayı daha çok kadınlar tarafından merak edilen bu yöntemde saçlar tıraşlanmadan ekim yapıldığı için son zamanlarda en çok tercih edilen uygulamadır. Özellikle seyrek saçların aralarını doldurmak için bölgeyi tıraşlamaya gerek duyulmadan greftler tek tek kanallara yerleştirilir.  Tıraşlanarak yapılan ekim işlemine göre daha çok özen gerektirdiğinden fiyat olarak da diğer yöntemlere göre daha yüksektir.

Türkiye’nin En İyi Saç Ekimi Merkezleri Nereler?

Sac Ekimi Nasil Yapilir (3)

Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlemde de alanında uzman ve güvenilir bir yer tercih etmek en önemli başlangıç olacaktır.  Maalesef merdiven altı işletmeler sebebiyle geri dönülemez sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan kişi şikayetlerinde artışlar yaşanmıştır. Bu da cerrahi işlemlerin aslında bu işin eğitimini almış, tecrübeli kişiler tarafından yapılması gerekliliğini bize göstermekte. 

Saç Ekimi Yaptıran Ünlüler Kimler?

Dökülen veya seyrelen saçlarına çareyi saç ektirmekte bulan ünlülerimizin başında Acun, Murat Boz, Oguzhan Koç, Mustafa Ceceli, Tamer Karadağlı, Yalın, Rıza Kocaoğlu gibi isimler gelirken; John Travolta, Al Pacino, Nicolas Cage , Jude Law, Robbie Williams gibi dünya starları da yer almaktadır.