Saç ekimi, saç dökülmesi problemi yaşayanların tercih ettiği bir yöntemdir. Her geçen gün yöntemler artmaktadır. Kişinin saç kaybı oranı gibi özelliklerine göre yöntemler değişmektedir ve uzmanlar tarafından belirlenmektedir. Bazı teknikler kafa derisinde iz bırakırken bazı teknikler ise iz bırakmaz. Peki bu teknikler nelerdir?

En İyi Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Siz de saç ekimi istiyorsanız haliyle detaylı bir araştırma yapıp en uygun tekniği öğrenmek isteyeceksiniz. Saç ekim tekniklerini bilmek önemlidir çünkü tekniklere göre fiyatlar değişmektedir. Mesela Ankara saç ekimi fiyatları 2022 listesi oluşturulurken bunlar göz önünde bulundurulur. Teknikleri öğrendikten sonra fiyat hesaplamalarını kendiniz de yapabilirsiniz.

Mesela alına saç ekimi fiyatları için hesaplama yapacaksınız. 3000 greft ekim için fiyatlar 9000-15000 TL arasında değişmektedir. Peki En iyi saç ekimi hangisidir? En çok tercih edilen teknik hangisidir? Hangi teknik iz bırakmaz? Acısız saç ekim tekniği var mıdır? Aklınızdaki soruları cevaplayacak tüm bilgiler bu yazıda.

1 – FUE Tekniği ile Saç Ekimi İşlemi

Sac Ekimi Teknigi (4)

FUE tekniği, son 15 yılda en çok tercih edilen saç ekimi tekniğidir. İz kalmasını istemeyenler için uygun bir tekniktir. Bu teknikte saç kökleri, ense bölgesinden teker teker alınır. Sonrasında soğuk bir ortamda özel bir solüsyon ile bekletilir. Ekim yapılacak olan bölge operasyona hazır olduğunda saç kökleri teker teker yerleştirilir.

Bu teknikte saçlar teker teker yerleştirildiği için işlem uzun sürse de saç kökü sayısına göre işlem süresi değişmektedir. FUE tekniğiyle iyileşme süreci daha hızlı olur ve işlem sonrası iz kalmaz.

2 – Robotik FUE Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Robotik ekim en çok kullanılan tekniklerden biridir. Saç kökünü toplama ve uygulama şekli FUE tekniğinin aynısıdır. Tek fark bu işlemin insanlar tarafından değil de robotik kolları olan bilgisayar tarafından yapılıyor olmasıdır. Türkiye’de yüksek fiyatlı olmasından dolayı az tercih edilir. Fakat bilmelisiniz ki Robotik FUE tekniği seyrek saça saç ekimi fiyatları konusunda yüksek fiyatlıdır.

3 – Manuel Punch Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Sac Ekimi Teknigi (1)

Manuel Punch tekniği FUE tekniğinin bir çeşididir. Donör olan bölgeden saç köklerinin alınmasını sağlayan alete Punch denir. FUE tekniğinin ilk çıktığı zamanlarda kullanılmıştır. Daha sonraki yıllarda yerini Micromotor Punch tekniğine bırakmıştır. Piasemen adlı bir cihazla uygulanır. Bu cihaza farklı boyutlarda uçlar takılır ve takılan bu uçlarla saç kökleri gevşetilir. Gevşetilen kökler micropen-set adlı cihaz ile teker teker toplanır.

4 – Micromotor Punch Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Micromotor saç ekimi işlemi FUE tekniğinin bir başka çeşididir. Son zamanlarda en çok tercih edilen saç ekimi yöntemlerinden biridir. Micromotor Punch saç köklerinin donör bölgeden hızlı bir şekilde toplanmasını sağlayan elektronik bir alettir. Normalde saç kökleri baştan ayrıldıktan sonra canlılığını yitirir. Fakat Micromotor Punch tekniği ile saç kökleri daha canlı kalır. Bu özelliği saç ekimi işleminde başarıyı arttıran bir etkendir.

Manuel Punch tekniğinden farklı olarak bu teknikte punch uçlar otomatik bir cihazla döndürülmektedir. Cihaza uygun boyuttaki uçlar takılır ve saç köklerinde gezdirilir. Saç köklerinde küçük delikler zarar görmeden toplanmasını sağlar.

5 – DHI Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Sac Ekimi Teknigi (3)

DHI tekniği, Kalem yöntemi ve Choi yöntemi olarak da geçmektedir. Açılımı Direct Hair Transplant yöntemidir. En yeni tekniklerden biridir. Bu yöntemde FUE yöntemi ile toplanan saç kökleri DHI yöntemi ile ekilir. FUE tekniğinden farkı, özel kalemi ile hem kanal açma hem de saç ekim işleminin aynı anda yapılabiliyor olmasıdır.

Saç sıkılaştırma olarak da kullanılan bu yöntem de sık ve yoğun ekim yapılmaktadır. Fakat kişinin donör bölgesinde yeterli saç kökü bulunmuyor ise yoğun ekim yapılamaz. DHI yönteminde traşsız saç ekimi yapılır. En çok uygulama yapılan başkent Ankara saç ekimi yorumları arasında en çok bu teknikten bahsedilir. Ankara saç ekimi fiyatları 2022 hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız saç ekim merkezleri ile iletişime geçmelisiniz.

6 – FUT Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Teknolojinin gelişmesi ve yeni tekniklerin ortaya çıkması ile kullanımı azalan FUT tekniği, 2000’li yıllara kadar en çok tercih edilen saç ekim tekniği idi. Bu teknikte kulakların arasında kalan ense bölgesinde olan saç kökleri, 3 cm olacak şekilde saç derisi ile birlikte kesilerek alınır. Kesilen bölge dikilir.

Bu tekniğin avantajı saç köklerinin toplu bir şekilde ekilmesidir. Fakat iyileşme süresinin uzun olması ve deride dikiş izi kalması sebebiyle artık pek de tercih edilmeyen bir yöntemdir. FUT tekniği ile 2000 greft saç ekimi fiyatı diğer tekniklere göre daha uygundur.

7 – Safir Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Sac Ekimi Teknigi (6)

Safir saç ekimi tekniğinde kanal açmak için kullanılan alet, adından da anlaşılacağı gibi doğada çok değerli bir maden olan safir elementinden yapılmaktadır. Çok özel bir cihazdır. Yüksek fiyatlı olduğu için çoğu ekim merkezi tarafından tercih edilmemektedir. Bu aletle açılan kanallar ekim için çok uygun bir yöntemdir. Doğal olduğu için cilde zarar vermez. Safir tekniği ile 5000 greft saç ekimi fiyatı diğer yöntemlere göre daha pahalıdır.

8 – Hiperbarik Tekniği ile Saç Ekim İşlemi

Hiperbarik saç ekim yöntemi, saç ekim işleminde iyileşmenin hızlanması için kullanılır. İşlem sırasında oksijenin iyileştirici gücünden faydalanılır. Oksijen sayesinde saç ekim işlemi sırasında açılan delikler daha kolay iyileşir. Kök hücreleri daha sağlıklı bir hale getirilir. Kılcal rejenerasyonu destekler. Saç ekilirken değil saç ekim işlemi bittikten sonra uygulanır.

9 – Ağrısız Teknik ile Saç Ekim İşlemi

Sac Ekimi Teknigi (5)

Yeni teknolojiler sayesinde iğnesiz lokal anestezi yapan cihazlar ortaya çıkmıştır. Acı eşiği düşük ve iğne korkusu olan hastalar için iyi bir seçenek olan bu yöntemlerle acısız ve iğnesiz bir şekilde lokal anestezi yapılır. Sonrasında lazer teknikleri ya da implanter ile ekim işlemi yapılır. İmplanter özel bir saç ekim aletidir.

Özel hastanelerde estetik klinikleri mevcuttur. Ekim yaptıracaksanız bu hastaneleri tercih ederek daha hijyenik bir ortamda ekim yaptırmanız tavsiye edilir. Fiyat farkı daha fazla olacaktır ama yaptıracağınız işlem de daha kaliteli olacaktır. Saçınız ince telli ve az ise ekim yaptırdıktan sonra eskisi gibi olmasını beklememelisiniz. Çünkü normalde 100.000 tel saçınızın olması gereken yere en fazla 5000 tel saç ekilir.